2024. április 27., szombat

Az együttműködés tovább fejlődhet

Ana Brnabić Magyar József nagykövettel tárgyalt

Szerbia és Magyarország gazdasági együttműködése dinamikusan fejlődik, így 2022-ben a két ország kereskedelmi forgalma újabb rekordokat ért el, emelte ki Ana Brnabić kormányfő miután pénteken Magyar Józseffel, Magyarország belgrádi nagykövetével találkozott. Brnabić rámutatott, miután elkészül a Belgrád–Budapest gyorsvasút, az serkentőleg hat majd a további együttműködésre, áll a kormány közleményében.

A tárgyalófelek megállapították, hogy Szerbia és Magyarország együttműködése történelmi magaslatokat ért el, és ez kiváló alapot jelent majd a további közreműködésre. Brnabić üdvözölte Szerbiában a nagykövetet és sikeres munkát kívánt diplomáciai küldetésében.

Mint az a közleményből kiderül, Ana Brnabić és Magyar József szót ejtett az illegális migrációk kihívásairól is. A kormányfő megállapította, hogy a Szerbia, Magyarország és az Ausztria közötti hármas együttműködés kiválóan működik, valamint rávilágított arra, hogy szükség van az együttműködésre ahhoz, hogy ezzel, illetve a hasonló kihívásokkal szembe tudjanak nézni.

Magyar József kiemelte, örül annak, hogy a jövőben együttműködhetnek a kormányfővel, majd emlékeztetett arra, számíthat Magyarország támogatására Szerbia EU-tagsága felé vezető útján.

Magyar József pénteken Vladimir Orlićtyal, a köztársasági képviselőház elnökével is találkozott.