2024. április 18., csütörtök
VÍZILABDA

Nyolc között a Fradi

A férfi BL keddi játéknapján a Ferencváros négygólos győzelmet aratott a Spandau felett, így Varga Zsolt együttese négy fordulóval a csoportkör vége előtt biztosította helyét a nyolcas döntőben. A magyar csapat elsősorban remek védekezésének köszönhetően kerekedett felül, az első félidőben rendre hátrányban játszottak ugyan, ennek ellenére 5:2-es Fradi-vezetésnél cseréltek térfelet a csapatok. Fordulás után igazolta a berlini társaság, hogy nem szabad leírni, hiszen képes volt 6:5-re felzárkózni, de Vigvári Vendel, majd Danyil Merkulov találatával ismét megnyugtató előnyhöz jutott a házigazda. A folytatásban az FTC már egy pillanatra sem engedte ki kezéből az irányítást, így végül magabiztosan húzta be az újabb győzelmet.

A Spandau egyszer felzárkózott, de többre nem volt képes a Fradi védelme ellen (Fotó: MTI)

A Spandau egyszer felzárkózott, de többre nem volt képes a Fradi védelme ellen (Fotó: MTI)

A forduló másik magyar érdekeltségű találkozóján az OSC alaposan meglepte a csoportelsőségre hajtó Bresciát. Hiába vezetett végig az eddigi éllovas, Varga Dánielék a hajrában négy gólos hátrányt ledolgozva mentették döntetlenre a találkozót. Az újbudaiak továbbjutási esélyei már korábban elszálltak, ugyanakkor bebizonyították, igenis hatalmas lehetőség rejlik a még formálódó csapatban. A minap látott napvilágot a hír, hogy klub meghosszabbította Varga Dániel szerződését, így a szakember még legalább egy évig folytathatja a csapatépítést. Az OSC pontszerzése azt is jelentette, hogy a Marseille-t könnyedén legyőző Novi Beograd átveszi a csoport első helyét a Bresciától.

Férfi BL, B csoport, 10. forduló: Sabadell–Jug 15:12, OSC–Brescia 14:14, Novi Beograd–Marseille 11:4, FTC–Spandau 12:8. Az állás: Novi Beograd és Brescia 25, FTC 21, Jug 14, Spandau 8, Sabadell, OSC és Marseille 7 pont.

Nyitókép: A Spandau egyszer felzárkózott, de többre nem volt képes a Fradi védelme ellen (Fotó: MTI)