2024. április 27., szombat

A két legjobb számára semmi sem változott

A világ két legjobb teniszezője számára az idei Indian Wells és Miami ugyanazt jelenti. Oltatlansága miatt Đoković egyik tornán sem játszhatott, Alcaraznak pedig mindkettőn a győzelem feltételezi az elsőséget. Az egyetlen különbség, hogy a spanyol most nem elfoglalni, hanem megtartani akarja a trónt. Ha nem sikerül neki, visszaáll a két torna előtti rend, és újra Novak lesz a világelső.

Györe László kivételével a sorsolás nem sok jót ígér a szerbiaiaknak és egyetlen magyarnak sem. A zentai teniszező selejtezőssel kezd, lesz tehát esélye a 2. fordulóra, amelyben az olasz Jannik Sinner következik. A kiemelt Miomir Kecmanović erőnyerő a rajton, majd két francia egyikével, Humbert-rel vagy Monfilsszal találkozik. Filip Krajinović a finn Ruusuvuorival, Fucsovics Márton az argentin Cachinnal mérkőzik meg, Dušan Lajović első ellenfele pedig Murray lesz.

Az eszményi nyolcaddöntő így festene: Alcaraz (1.)–Paul (16.), Rune (7.)–Fritz (9.), Ruud (3.)–A. Zverev (13.), Rubljov (6.)–Sinner (10.), Hurkacz (8.)–Norrie (11.), Medvegyev (4.)–De Minaur (15.), Auger-Aliassime (5.)–Tiafoe (12.), Cicipasz (2.)–Hacsanov (14.).

A nőknél a negyeddöntő lehetne izgalmas, ha összejönnek a gondolkozás nélkül is kétesélyesnek meghirdethető Świątek–Ribakina és Szabalenka–Krejčíková meccsek.

ZADAR. – Challenger, selejtező, a tábláért: Jahn–Milojević 3:6, 7:5, 7:5. 1. forduló: Piros–Peniston 6:4, 6:4, Ceng–Milojević 6:4, 7:5.
MOSQUERA. – Női ITF-torna, selejtező: Jokić–Klaffner 6:1, 6:1.
MONASTIR. – Női ITF-torna, selejtező: Radanović–J. Dzseng 6:1, 6:2.

Navratilova jól van

Felépült a korai stádiumban észlelt torok- és mellrákból Martina Navratilova korábbi teniszező. A 66 éves játékos januárban jelentette be, hogy diagnosztizálták nála a betegséget, most pedig egy televíziós interjúban elárulta, hogy az orvosok gyógyultnak nyilvánították. „Jelenlegi információik és tudásuk szerint rendben vagyok. Lesz még néhány sugárkezelés a következő hetekben, de ez elsősorban a megelőzés érdekében történik” – fogalmazott Navratilova.

Navratilova jól érzi magát

Navratilova jól érzi magát

Az egykori kiváló játékos a novemberi, Forth Worth-i WTA-világbajnokságon érzett a torkában egy megnagyobbodott nyirokcsomót, és mivel a duzzanat nem szűnt meg, további vizsgálatokra került sor. A későbbi biopszia kimutatta, egyes stádiumú torokrákja van, illetve ettől függetlenül kóros elváltozást találtak a mellében is, de mindkét daganatot korai stádiumban észlelték, így Navratilova kezelése még januárban elkezdődött. Navratilova 2010-ben már átesett egy sikeres mellrákkezelésen.

Nyitókép: Navratilova jól érzi magát