2024. április 26., péntek

Fél lábbal negyeddöntőben a Fradi

A női BL rájátszásának első fordulójában a Ferencváros négy góllal nyert a podgoricai Budućnost otthonában, így rendkívül kedvező helyzetből várhatja a szombati visszavágót. Jól kezdte a találkozót a vendégegyüttes, ám rövid időn belül három játékosát is kiállították, ráadásul Bíró Blanka is többet hibázott a kapuban, így a hazaiak hamar felzárkóztak. A támadójáték mindkét oldalon jól működött, inkább védekezésbeli hiányosságok jellemezték az első félidőt, amit a magyarok valamivel ügyesebben használtak ki, és a szünetre kétgólos előnybe kerültek. A térfélcserét követően a Fradi jóval összeszedettebb játékkal rukkolt elő, egy 3:0-s sorozattal ötgólosra növelte előnyét. A hazaiak Milena Raičević vezérletével igyekeztek lépést tartani, a zöld-fehérek védősora viszont összekapta magát, az első félidőben tapasztalt könnyű gólok már nem jöttek össze a podgoricaiaknak, így végül a magyarok a vártnál valamivel biztosabb győzelmet arattak. Angela Malestein 7, Alicia Stolle 5, Klujber Katrin 4 találattal, Bíró 11 védéssel járult hozzá a sikerhez. A visszavágót szombaton rendezik, a párharc győztese a francia Metz csapatával találkozik a negyeddöntőben, ahol a Győr ellenfele a norvég Storhamar vagy a dán Odense lesz.

A második félidőben már jobban zárt a Fradi védelme (Fotó: EHF)

A második félidőben már jobban zárt a Fradi védelme (Fotó: EHF)

Eredmények, rájátszás, 1. forduló, 1. mérkőzések: Budućnost–FTC 24:28, Storhamar–Odense 22:30, Krim–Rapid 29:24, Brest–Esbjerg 25:28.

Jelentős hátrányban a Siófok

A női Európa-liga negyeddöntőjének egyetlen magyar csapata, a Siófok hazai pályán tízgólos vereséget szenvedett a dán Ikast együttesétől, így a folytatásban kisebb csodára lenne szüksége a továbbjutáshoz. A visszavágót a hétvégén rendezik, a sorozat négyes döntőjére pedig május 13–14-én kerül sor Grazban.

Eredmények, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Siófok–Ikast 20:30, Vâlcea–Nykøbing 32:29, a Sola–Thüringer és a Nantes–Borussia (D) találkozó lapzártánk után ért véget.

Nyitókép: A második félidőben már jobban zárt a Fradi védelme (Fotó: EHF)