2024. április 19., péntek

A minisztérium 127 millió dinárt követel vissza az újvidéki Mezőgazdasági Kartól

Akár 127,3 millió dinárt is vissza kell fizetnie a Szerb Köztársaság költségvetésébe az Újvidéki Egyetem Mezőgazdasági Karának a munkájában megállapított törvénytelenségek miatt – értesült a 021.rs hírportál.
A Pénzügyminisztérium illetékesei az 021.rs hírportálnak megerősítették, hogy a törvénytelenségek sorozatos mulasztásokhoz kapcsolódnak: az intézmény pénzügyi működéséhez, a bérek, juttatások és egyéb bevételek kifizetéséhez.
Bár a Mezőgazdasági Karon készült felügyelői jelentés intézkedést javasolt ennek az összegnek a visszafizetésére, a kar dékáni hivatala közölte, hogy nem követtek el törvénytelenséget, valamint azt is, hogy vannak olyan esetek, amelyek üzleti titoknak számítanak, és amelyeknek a részleteit nem tudják közölni. Az említett kar működésének és pénzköltésének rendszeres ellenőrzése 2022-ben kezdődött, amikor a Pénzügyminisztérium felügyelői kikérték a kar 2016. január 1. és 2020. december 31. közötti időszakra vonatkozó dokumentációját. Bár a felügyelők azt tervezték, hogy munkájukat hivatalosan 60 napon belül befejezik, ez nem történt meg. Az eljárás ebben az ügyben még folyamatban van.
A hivatalos jegyzőkönyvben az olvasható, hogy a Pénzügyminisztérium törvénytelenségeket állapított meg, és javaslatot tettek a 127.295.963 dinár visszatérítésére.

Nyitókép: 021.rs