2024. április 25., csütörtök

Négy között a női nagy bajnokok

A tavaly Indian Wellsben döntős görög Maria Szakari mellett az idén a négy közé bejutott a Grand Slam-tornák összes időszerű bajnoka. A címvédő és egyben a tavalyi Roland Garroson és US Openen győztes világelső lengyel Iga Świątek, a wimbledoni bajnok kazah Jelena Ribakina és az Australian Openen győztes fehérorosz Arina Szabalenka jutott be a záróküzdelmekbe. Az elődöntő párjai: Świątek–Ribakina (a mérleg 1:2), Szabalenka–Szakari (4:3).

A címvédő Taylor Fritzcet az olasz Jannik Sinner küldte a lelátókra (Fotó: Beta/AP)

A címvédő Taylor Fritzcet az olasz Jannik Sinner küldte a lelátókra (Fotó: Beta/AP)

A férfiaknál a negyeddöntőben esett ki a címvédő amerikai Taylor Fritz, legyőzője, az olasz Jannik Sinner lesz hazája első elődöntőse az 56 éves múltra visszatekintő sivatagi tornán. Ami még inkább lázban tartja a teniszbarátokat, hogy a világelsőség visszaszerzésére pályázó spanyol Carlos Alcaraz a negyedik meccsükön először győzte le a kanadai Felix Auger-Alisassime-ot, és két győzelem távolságra jutott Novak Đoković leváltásához. Az elődöntőben: Alcaraz–Sinner (3:2), Medvegyev–Tiafoe (4:1).

INDIAN WELLS. – 1000-es mestertorna, negyeddöntő, férfiak: Alcaraz–Auger-Aliassime 6:4, 6:4, Sinner–Fritz 6:4, 4:6, 6:4. Nők: Świątek–Cirstea 6:2, 6:3, Ribakina–Muchová 7:6, 2:6, 6:4.
SZÉKESFEHÉRVÁR. – Challenger, 2. forduló: Marozsán–Vatutin 6:2, 6:2, Međedović–Ionel 6:4, 2:6, 7:6.

Nyitókép: A címvédő Taylor Fritzcet az olasz Jannik Sinner küldte a lelátókra (Fotó: Beta/AP)