2024. április 25., csütörtök
EURÓPA- ÉS KONFERENCIA LIGA

Hamar eltűnt a Fradi reménye

Nem volt valós esélye a Ferencvárosnak arra, hogy az El nyolcaddöntőjében a budapesti Puskás Arénában 0:2-ről megfordítsa a Leverkusen elleni párharcot. A bundesligás gárda ugyanis már a 3. percben tovább növelte összesített vezetését Diaby góljával, így a korán letört hazai játékosok a vártnál is nehezebb feladat elé néztek. A mintegy ötvenezer szurkoló is biztatta a Zöld Sasokat, akik azért becsülettel próbáltak visszajönni a meccsbe, de szerencséjük sem volt, amikor pedig az egyébként is több helyzetet kidolgozó Leverkusen Adli révén megduplázta az előnyét (81.), tudni lehetett, hogy vége a magyar kirakatcsapat európai vitézkedésének. Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző ennek ellenére jó kedéllyel nyilatkozott a lefújás után: „Büszkének kell lennünk arra az útra, amit bejártunk a csapattal. Ma volt a tizenhatodik meccsünk, ez egy nagyon hosszú út. Behoztuk Európába a magyar futballt, ami nagyon jó, és a szurkolóink megmutatták, ők a legjobbak Európában, ezek a legfontosabbak – értékelt az orosz szakember, majd optimistán hozzátette: – A célom, hogy jövőre a Bajnokok Ligájában jussunk el a tizenhat közé. Gratulálok a játékosoknak, innentől a bajnokságra kell koncentrálni.”

A Fradi a saját szurkolói előtt sem tudott ellenállni a Leverkusennek (Fotó: MTI)

A Fradi a saját szurkolói előtt sem tudott ellenállni a Leverkusennek (Fotó: MTI)

A többi esemény közül az angol bajnoki éllovas Arsenal kiesését kell kiemelni. Az Ágyúsok a lisszaboni 2:2 után Londonban 1:1-et játszottak a Sportinggal, a tizenegyeseknél pedig a portugál gárda maradt hibátlan, így ők jutottak tovább.

El, nyolcaddöntő, visszavágók: Betis–Manchester United 0:1 (tj. a Manchester United 5:1-gyel), Fenerbahçe–Sevilla 1:0 (tj. a Sevilla 2:1-gyel), Feyenoord–Sahtar 7:1 (tj. a Feyenoord 8:2-vel), Freiburg–Juventus 0:2 (tj. a Juventus 3:0-val), Arsenal–Sporting 1:1 (tj. a Sporting 3:3-mal, tizenegyesekkel 5:3-mal), Ferencváros–Leverkusen 0:2 (tj. a Leverkusen 4:0-val), Real Sociedad–Roma 0:0 (tj. a Roma 2:0-val), Royale Union–Union 3:0 (tj. a Royale Union 6:3-mal). KL, nyolcaddöntő, visszavágók: Djurgården–Lech 0:3 (tj. a Lech 5:0-val), Sivasspor–Fiorentina 1:4 (tj. a Fiorentina 5:1-gyel), Slovan–Basel 2:2 (tj. a Basel 4:4-gyel, tizenegyesekkel 4:1-gyel), AZ Alkmaar–Lazio 2:1 (tj. az Alkmaar 4:2-vel), Nice–Sheriff 3:1 (tj. a Nice 4:1-gyel), Villarreal–Anderlecht 0:1 (tj. az Anderlecht 2:1-gyel), West Ham–AEK Larnaka 4:0 (tj. a West Ham 6:0-val). Szerb kupa, nyolcaddöntő: Radnički (M)–C. zvezda 0:3, Metalac–Čukarički 0:2, Spartacus–Napredak 0:1.

Haalandéknak feladták a leckét

Az UEFA svájci központjában, Nyonban kisorsolták mindhárom klubtorna negyeddöntős, illetve elődöntős párharcait. A BL-negyeddöntőben a pillanatnyi formák alapján a Manchester City és a Bayern küzdelme lehet a legpikánsabb, míg az El-ben a Manchester United és a sorozat specialistájának számító, hatszoros győztes Sevilla összecsapása emelkedik ki. A BL negyeddöntőit április 11–12-én, illetve 18–19-én, az El és a KL negyeddöntőit pedig április 13-án és 20-án rendezik.

A BL negyeddöntős párharcai (az első csapat kezd otthon): Real Madrid–Chelsea, Benfica–Inter, Manchester City–Bayern, Milan–Napoli. Az elődöntőben: Milan/Napoli–Benfica/Inter, Real Madrid–Chelsea–Manchester City/Bayern. Az El negyeddöntője: Leverkusen–Royale Union, Feyenoord–Roma, Juventus–Sporting, Manchester United–Sevilla. Az elődöntőben: Juventus/Sporting–Manchester United/Sevilla, Feyenoord/Roma–Leverkusen/Royale Union. A KL negyeddöntője: Lech–Fiorentina, Gent–West Ham, Anderlecht–AZ Alkmaar, Basel–Nice. Az elődöntőben: Lech/Fiorentina–Basel/Nice, Gent/West Ham–Anderlecht/AZ Alkmaar.

Nyitókép: A Fradi a saját szurkolói előtt sem tudott ellenállni a Leverkusennek (Fotó: MTI)