2024. március 19., kedd

Svédországról később döntenek

Kocsis Máté: A Fidesz-frakció támogatja Finnország NATO-csatlakozását

A Fidesz-frakció támogatja Finnország NATO-csatlakozását az erről szóló március 27-i parlamenti szavazáson, míg Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt – közölte Kocsis Máté frakcióvezető pénteken a Facebook-oldalán.

„A Fidesz-frakció nevében tájékoztatom Önöket, hogy döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. Az erről szóló parlamenti szavazást március 27-ére előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni. Svédország ügyében a képviselőcsoport később dönt” – írta Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője bejegyzésében a hazai és nemzetközi szereplők figyelmét arra hívta fel: a magyar Országgyűlés szuverén testület, és legfőbb népképviseleti szervként kizárólag egyetlen felettese van, a magyar választópolgárok közössége.

„Ezért semmiféle nyomásgyakorlást nem fogadunk el sem külföldről, sem külföldi megrendelésre dolgozó magyar baloldali politikusoktól, sem NGO-któl, sem a médiától arra vonatkozóan, hogy a parlament mikor, milyen ütemben, milyen ügyeket tárgyaljon, azokról mely napokon szavazzon” – fogalmazott.

Hangsúlyozta: minél nagyobb nyomást gyakorolnak egy döntés gyors meghozatalára, az minden esetben annál alaposabb megfontolást igényel.

Kocsis Máté azt is leszögezte: a kormány és a parlamenti többség „nem dollárbaloldali, hanem szuverenista jobboldali”, ezért ez az elv az irányadó a jövőre nézve is.

Nyitókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI)