2024. április 25., csütörtök

Gépkocsivásár árengedmény nélkül

Szerdán nyílik a belgrádi nemzetközi autókiállítás

Március 22-e és 28-a között tartják a Belgrádi Vásáron az 55. nemzetközi autókiállítást, valamint a motorkerékpárok, quadok, szkuterek és felszerelések Motopassion elnevezésű, 15. nemzetközi vásárát. Az idén 33 gyártó mintegy 40 járműújdonságot mutat be, és a hibrid modellek kerülnek a figyelem középpontjába.

A szervezők bejelentették: az idén a potenciális vásárlók nem számíthatnak árengedményekre, és az is eltérés a korábbiakhoz képest, hogy nem állnak rendelkezésre nagy raktárak a járművek gyors leszállításához.

(Fotó: Beta)

(Fotó: Beta)

Zoran Lupšić koordinátor az esemény kapcsán tartott sajtótájékoztatón azt is kiemelte, hogy az idén visszatérnek a kínai Chery és Jillin márkák, Aleksandra Đurđević, a Szerbiai Jármű- és Alkatrészimportőrök Szövetségének elnöke pedig azt mondta, hogy Szerbiában nem kielégítő a járműkínálat, és a hibrid autókra való átállás kapcsán nagy nyomás nehezedik mind a gyártókra, mind az importőrökre. Üdvözölte a kormány döntését, hogy a korábbinál több pénzt fordítanak az ökojárművek vásárlásának támogatására, és hogy nem hoznak be többé az országba Euro 3-as és Euro 4-es motorral működő autókat.

A gépkocsi- és motorbemutatót egy héten át 10 és 20 óra között lehet megtekinteni, a belépőjegy 450 dinár, csoportos belépéskor 350, egyetemisták és diákok szervezett látogatása esetén 250 dinár, a családi jegy 1000 dinárba kerül.

Nyitókép: (Fotó: Beta)