2024. április 26., péntek

Tesztelik az agrárgazdaságok elektronikus jegyzékét

A mezőgazdasági minisztérium közölte, hogy csütörtökön megkezdte az agrárgazdaságok elektronikus jegyzékének (eRPG) tesztelését, ami egyben egy új lépés az e-Agrar rendszer bevezetésének folyamatában.

A mezőgazdasági szakszolgálatok a szúrópróba jellegű ellenőrzés során a maguk területén felhívnak bizonyos számú termelőt, hogy segítsenek az adatok frissítésében, és ezzel egyben kipróbálják az új rendszer működését. Az agrártárca közlése szerint a próbaidőszak célja az, hogy a szisztémában jelentkező esetleges szabálytalanságokat vagy nehézségeket idejében kiküszöböljék, és az eRPG a tömeges használat során zavartalanul, hatékonyan működhessen.

Hétfőtől, március 20-ától minden mezőgazdasági termelő szabadon bejelentkezhet az agrárgazdaságok elektronikus regiszterébe, és ehhez bármikor segítséget kérhetnek a legközelebbi mezőgazdasági szakszolgálatban vagy telefonon, a 0800106107-es számon. A minisztérium ezúton is arra kéri a termelőket, ha még nem tették meg, személyi igazolványukkal vegyék át a nyomtatványt, amely tartalmazza elektronikus azonosító számukat (eID) és a kódot, amivel regisztrálhatnak az e-Agrar felületen, továbbá hogy ellenőrizzék és szükség esetén frissítsék a jószággal kapcsolatos adatokat az Állategészségügyi Felügyelőség központi jegyzékében.