2024. április 26., péntek
FÉRFI EB-SELEJTEZŐ

Magyarország már csoportelső

A magyar férfiválogatottnak az Eb-selejtező vasárnapi fordulójában sem jelentett problémát Svájc legyőzése, Chema Rodríguez együttese kilenc góllal nyert Tatabányán, így csoportelsőként jutott ki a 2024 januárjában Németországban esedékes kontinenstornára. A csapat ezúttal is felkészülten játszott, semmit sem bízott a véletlenre, a 12. percben már 7:3-ra vezetett. Az első félidő hajrájában ugyan megtorpant kissé a hazai támadójáték, a vendégek ezt kihasználva némileg felzárkóztak, de így is csak a tisztes helytállásért küzdhettek. A mezőny legeredményesebbje Rosta Miklós volt, aki tíz találatig jutott. A magyarok legközelebb április 27-én Litvániában lépnek pályára, majd 30-án Grúzia ellen zárják a sorozatot, de a további eredményektől függetlenül csoportelsők lesznek.

Hanusz Egont (labdával) Cédrie Tynowski (középen) és Lucas Meister próbálja megállítani (Fotó: MTI)

Hanusz Egont (labdával) Cédrie Tynowski (középen) és Lucas Meister próbálja megállítani (Fotó: MTI)

A szerbek a már biztos továbbjutás tudatában tartalékos felállítással érkeztek Norvégiába, az első félidő elején ennek ellenére alaposan megnehezítették a házigazda dolgát. Az ellenállás azonban nem tartott sokáig, a vendéglátó hamar ledolgozta néhány gólos hátrányát, előbb fordított, majd behozhatatlan előnyt szerzett, végül tíz góllal nyert. A szerbek legközelebb Finnországgal találkoznak, majd Szlovákiát fogadják.

Eredmények, 4. forduló, 2. csoport: Norvégia–Szerbia 35:25, Szlovákia–Finnország 32:25. Az állás: Norvégia 6, Szerbia 6, Finnország 2, Szlovákia 2 pont. 4. csoport: Ausztria–Ukrajna 31:28, Románia–Feröer szigetek 25:17. Az állás: Ausztria 8, Románia 4, Feröer szigetek 2, Ukrajna 2 pont. 6. csoport: Magyarország–Svájc 36:27, Litvánia–Grúzia 35:27. Az állás: Magyarország 8, Svájc 4, Grúzia 2, Litvánia 2 pont. 8. csoport: Lettország–Olaszország 23:29, Franciaország–Lengyelország 30:27. Az állás: Franciaország 8, Lengyelország 4, Olaszország 2, Lettország 0 pont.

Nyitókép: Hanusz Egont (labdával) Cédrie Tynowski (középen) és Lucas Meister próbálja megállítani (Fotó: MTI)