2024. április 20., szombat

Animeszimfónia Újvidéken is

A népszerű multimédiás rendezvényt ismét megcsodálhatja az újvidéki közönség április 12-én és 13-án. Az esemény ötvözi a japán animációs filmeket és sorozatokat, vagyis a népszerű animéket, amelyeket a Kenichi Shimura japán karmester által vezényelt, különleges zenekar, az Anime symphonic-al, amelyet Sumika Kanazawa szólista fellépése tesz majd teljessé.

A bemutató a belgrádi Kolarac koncertteremben lesz, míg az újvidéki közönség egy nappal később az Ifjúsági Színházban csodálhatja meg a nem mindennapi eseményt. A japán karmester végig a házigazda szerepében fog tetszelegni, a mozgóképek világába fogja kalauzolni hallgatóságát. A műsoron többnyire rövid filmalkotások szerepelnek, az olyan népszerű animéket is beleértve, mint a Fate/Zero, a Madoka Magica, a Demon Slayer, a Fullmetal Alchemist, a Black Butler és még folytathatnánk a sort.

Az idén emlékeznek meg Szerbia és Japán 140 évre visszanyúló barátságáról, amit az Animeszimfónia keretében ünnepelnek meg. Az esemény összekapcsolja az összekapcsolhatatlant a zenei stílusokat illetően. Ami talán még fontosabb, különböző érdeklődésű embereket  egy helyre vonzza, ugyanis az előadást az animék és a komolyzene szerelmesei is egyaránt élvezhetik. Belépőjegyeket a Gigstix elárusítóhelyein vásárolhatnak az érdeklődők.