2024. április 25., csütörtök
NBA

Brook Lopez blokkpartija

Védekezési mestermunkával segítette győzelemhez a keleti és ligaéllovas Milwaukeet Brook Lopez. A Bucks korán húsz pont fölé tornázta előnyét a szezonközi átigazolási időszakban jócskán felforgatott Brooklyn ellen, amivel – a Nets felzárkózási kísérletei ellenére – az utolsó dudaszóig eredményesen gazdálkodott. Ebből a munkából vállalt oroszlánrészt a házigazda centere, akire a térdsérülés miatt pihenő Giannis Antetokounmpo hiányában a szokásosnál is nagyobb védelmi munka hárult. Lopez az első negyedtől félelmetes palánk alatti jelenlétet mutatott, sorra osztogatva a „sapkákat” a Nets kosárra törő játékosainak, miközben a támadóoldalon hatékonyan szórta a pontokat. Végül 24 ponttal, 10 lepattanóval és 9 blokkal zárt, így az utóbbiból egyetlen hiányzott, hogy tripla duplát jegyezzen, ami rendkívül ritka teljesítmény ezzel a három statisztikai kategóriával. A Bucks centere a masszív partival megerősítette „pályázatát” az Év Védője címért, az elismerésért egyébként a memphisi erőcsatár Jaren Jackson Jr. számít kiemelkedő riválisának.

Brook Lopez kilencszer takarta be a brooklyniakat (Fotó: Twitter/Yahoo Sports NBA)

Brook Lopez kilencszer takarta be a brooklyniakat (Fotó: Twitter/Yahoo Sports NBA)

Említést érdemel még Tyrese Haliburton irányítói gálázása, az Indiana egyese a Houston elleni hosszabbításos diadalon 29 pontja mellé 19 asszisztot osztott ki társainak, akik közül Myles Turner hét blokkja épp Lopez fent leírt parádéja miatt került homályba. A Memphis a fegyverbotrányba keveredett Ja Morant nélkül is begyűjtötte az értékes skalpot a bajnoki címvédő Golden State-tel szemben, míg a Sacramento Domantas Sabonis nagy meccsével (24-13-10) verte a New Yorkot, megerősítve helyét a nyugati dobogós mezőnyben. Eközben a főcsoportban negyedik Phoenixnél kiderült, hogy a friss szerzemény Kevin Durant bokasérülése súlyosabb a vártnál, a zseniális dobóra többhetes kihagyás vár.

NBA, alapszakasz: Detroit–Charlotte 103:113, Indiana–Houston 115:115, h. u. 134:125, Orlando–Utah 124:131, Memphis–Golden State 131:110, Milwaukee–Brooklyn 118:113, Sacramento–New York 122:117. Euroliga, 28. forduló: Alba–Bologna 74:96, Žalgiris–Asvel 85:67, Olimpiakosz–Bayern 102:74, Milano–Partizan 76:62, Real Madrid–Valencia 95:91. Az élcsoport: Olimpiakosz 40, Real Madrid (–1) 38, Barcelona (–1) 36, Monaco (–1) 34 pont stb.

Nyitókép: Brook Lopez kilencszer takarta be a brooklyniakat (Fotó: Twitter/Yahoo Sports NBA)