2024. április 26., péntek

Kazahsztánból, Üzbegisztánból és Montenegróból is érkeztek sportolók

Óbecse község Turisztikai Szervezetének adatai szerint jelenleg mintegy 300-350 fekvőhely áll rendelkezésre a község területén. A szervezet folyamatosan arra kéri a polgárokat, hogy regisztrálják szálláshelyeiket, így hozzájárulva a kínálathoz. Ezeket a szálláshelyeket többnyire a városba érkező sportolók igénylik. Andruskó Csaba, az óbecsei Đorđe Predin Badža Sportközpont igazgatója közölte, hogy sportturizmus területén a múlt évben létszámcsökkenés volt tapasztalható a 2021-es évhez viszonyítva.

– Általánosságban elmondható, hogy Óbecsén a vízilabda a legjelentősebb a sportok közül. A férfi vízilabdacsapat nagyon erős, a női vízilabdacsapat is megerősödött az elmúlt években. Óbecse, illetve a sportközpont több edzőtábornak is otthont ad, tavaly Kazahsztánból, Üzbegisztánból és Montenegróból is érkeztek sportolók, valamint a szerb válogatott is szokott hozzánk jönni. Az edzőtáborokat inkább a nyár folyamán szervezik meg. A tapasztalatok szerint a vízilabdázók azért választják Óbecsét, mert mindent megtalálnak szinte egy helyen, közel van egymáshoz a fedett és a szabadtéri medence, a sportközpont mellett helyezkedik el az Erdőtelepítők Parkja, a közelben van a Tisza-part is. A sportolóknak nem kell kilométereket utazni autóval vagy busszal ahhoz, hogy eljussanak egyik helyről a másikra, mint a nagyobb városokban, itt Óbecsén mindenhova el tudnak jutni rövid időn belül gyalog. Emellett a szálláshelyek is a környéken vannak – tette hozzá az igazgató.

Nyitókép: Az óbecsei sportközpont épülete, amely számos edzőtábornak és sportrendezvénynek ad otthont (Kancsár Izabella felvétele)