2024. április 25., csütörtök

A felkészülés jegyében

A hétvégén a magyar és a szerb női kézilabda-válogatott is barátságos mérkőzéseket játszott, melyek célja az áprilisi világbajnoki selejtezőre való felkészülés volt. A magyar keret – ezúttal az adai Albek Anna nélkül – Németországba utazott, ahol pénteken Ludwigsburgban a házigazdák ellen 26:20-as, majd szombaton Heidelbergben Lengyelországgal szemben 31:29-es vereséget szenvedett. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a németek elleni mérkőzés még a hatgólosnál is nagyobb különbséget mutatott a két csapat játékereje között, és csak Szikora Melinda védései mentették kissé a csapat becsületét, amely gárdának a védelme könnyen átjárhatónak, szép támadásai pedig esetlegesek voltak. Bár a lengyelek ellen félidőben még döntetlen volt az állás, a kapitány értékelése szerint ezen a napon már az sem működött, ami a németek ellen még igen: hátul a védelem közepének fegyelmezetlenségét, elöl a temérdek technikai hibát emelte ki.

Továbbra is sok a hiba a magyar csapat játékában (Marco Wolf felvétele)

Továbbra is sok a hiba a magyar csapat játékában (Marco Wolf felvétele)

A szerb válogatott Horvátországgal csapott össze két egymást követő napon az ópázovai FSS sportközpontban. Miután az első mérkőzés 21:20-as szerb sikerrel zárult, a visszavágás a vártnál is jobban ment a horvátoknak, hiszen ez alkalommal már 28:17-re győztek. Uroš Bregar kapitány „mentségére” szól azonban, hogy ezt a találkozót már új játékosok kipróbálásának szentelte, s voltak olyan pillanatok is, amikor csapatában négy 2005-ben született játékos volt egyszerre a pályán.

Áprilisban Magyarországnak Izland, Szerbiának pedig Törökország ellen kell egy oda-vissza vágós párharcban kivívnia a decemberi vb-részvételt.

Nyitókép: Továbbra is sok a hiba a magyar csapat játékában (Marco Wolf felvétele)