2024. március 29., péntek
FÉRFI BL

Véget ért az első szakasz

A csütörtöki mérkőzésekkel lezárult a férfi kézilabda Bajnokok Ligájának csoportköre, amelynek során a lengyel Płock gyűjtötte be az utolsó továbbjutóhelyet, a már egyaránt biztos negyeddöntős Barcelona és Kielce pedig egy tét nélküli, de szoros és élvezetes rangadóval szórakoztatott. A B csoportból ők ketten, az A-ból pedig a PSG és a Magdeburg ugorhatja át a rájátszás fordulóját, a tabellák alján végző Zagreb, Porto, Celje és Elverum pedig búcsúzik a torna idei kiírásától. A középmezőnyben végző csapatok március utolsó két hetében oda-vissza vágós összecsapáson harcolnak majd a negyeddöntős helyekért. Mint arról már beszámoltunk, az egyik párosítás igazi kuriózum lesz, hiszen a Szeged és a Veszprém először találkozik egymással a nemzetközi porondon, a győztes következő ellenfele pedig a magát eddig a súlyos pénzügyi problémái ellenére is remekül tartó Kielce lesz.

Az eltelt 14 forduló legmeggyőzőbb csapata a címvédő Barcelona volt, amely csak egyetlen pontot hullajtott el idegenben a Kiel ellen, a góllövőlistát pedig 88 találattal a kiesett Celje szlovén játékosa, Aleks Vlah vezeti.

Mielőtt viszont sor kerülne a folytatásra, egy időre a válogatottaké lesz a porond, hiszen jövő héten selejtezőket rendeznek a jövő januári, németországi férfi Európa-bajnokságra. Ott a csoportküzdelmekben Magyarország Svájccal, az eddig szintén jól álló Szerbia pedig Norvégiával találkozik pár napon belül kétszer is.

Idén vajon megállítja-e valaki a Barcelonát? (Fotó: EHF)

Idén vajon megállítja-e valaki a Barcelonát? (Fotó: EHF)

Eredmények, 14. forduló, A csoport: Magdeburg–Dinamo 34:33, Porto–Wisła Płock 27:28. A csoport végeredménye: PSG 24, Magdeburg 20, Veszprém 18, GOG 15, Dinamo 13, Wisła Płock 9, Zagreb 8, Porto 5 pont. B csoport: Kielce–Barcelona 31:32. A csoport végeredménye: Barcelona 27, Kielce 22, Nantes és Kiel 15, Aalborg 13, Szeged 11, Celje 6, Elverum 3 pont. A rájátszásban: Szeged–Veszprém, Wisła Płock–Nantes, Aalborg–GOG, Dinamo–Kiel.

Állva maradt a Ferencváros

A kontinens második számú kupasorozata, az Európa-liga szintén lezárta alapszakaszát a héten, és a jelenlegi lebonyolítási rendszer létezése óta először a nyolcaddöntőre is versenyben maradt egy magyar csapat. Míg a Fejér-B.Á.L. Veszprémnek és a Balatonfürednek nem volt esélye az első négy közé jutni a hattagú csoportjaikban, a Ferencvárosnak ez egy orrhosszal sikerült, miután az utolsó fordulóban otthon 27:27-es döntetlent játszott a már biztos csoportelső Flensburggal, így megszerezte az ehhez szükséges egy pontot, a folytatásban pedig a Montpellier vár rá.

A harmadosztályban, vagyis az Európa-kupában pedig a Vojvodina van már ott a negyeddöntőben, miután 75:66-os összesítéssel legyőzte a norvég Arendalt, s készülhet a velenjei Gorenje ellen.

Nyitókép: Idén vajon megállítja-e valaki a Barcelonát? (Fotó: EHF)