2024. április 25., csütörtök
FÉRFI BL

Jöhet a Szeged–Veszprém BL-meccs!

Az utolsó fordulójához érkezett a csoportkör a férfi Bajnokok Ligájában, és bár a hátralévő három mérkőzést még tegnap este játszották, a rájátszás egyik különleges párosítása már szerdán kialakult, hiszen a sorozat két magyar csapata fog találkozni egymással.

A Veszprém az utolsó játéknap előtt még harcban volt a biztos elődöntős részvételt jelentő második helyért az A csoportban, ugyanis a Magdeburghoz hasonlóan 18 ponttal állt, ám mindenképpen több ponttal kellett zárnia a fordulót a német csapatnál. Az ellenfél ugyan a csoportból kimagasló PSG volt, a franciák számára viszont már tét nélkül zajlott a találkozó, s talán ennek is tulajdonítható, hogy a meccs harmadánál a vendégek 16:7-re is vezettek. A második félidőre azonban nagyot fordult a kocka a két csapattal, a PSG lendületet kapott, és az 50. percben már náluk volt az előny négy góllal. Bár innen még tudott egyenlíteni a Veszprém, a hajrá a franciáknak sikerült jobban, a magyar csapat számára pedig a vereség a biztos harmadik helyet jelentette a csoportban. Ráadásul úgy fest, játékosukat is a párizsiakkal szemben vesztik el, hiszen sajtóhírek szerint a Veszprémtől már biztosan távozó Petar Nenadić az új szezont a PSG-ben kezdi meg.

A Szeged háromszor is készülhet a nagy hazai rivális ellen (Fotó: MTI)

A Szeged háromszor is készülhet a nagy hazai rivális ellen (Fotó: MTI)

A BL-szezon során jobbára küszködő, de a folytatást azért már korábban bebiztosító Szeged 28:28-as döntetlent játszott hazai pályán a Nantes ellen, így előrébb lépnie már nem sikerült, a B csoportban megszerzett hatodik helye pedig azt jelenti, hogy előbb március 22–23-án, majd az egy héttel későbbi visszavágón a Szeged és a Veszprém találkoznak majd a rájátszásban. Bár a két csapatnak 184 tétmérkőzésen átívelő, hosszú története van már a magyar bajnoki csatározásokban, nemzetközi porondon még sohasem játszottak egymás ellen. Az NB I. két óriása így egy hónapon belül háromszor is összecsap, hiszen április 15-én bajnoki fordulójuk is lesz. A nemzeti ligában egyébként jelenleg a Veszprémnél az előny, amely csapat ősszel hazai pályán legyőzte a Szegedet, és azóta is veretlen.

Eredmények, 14. forduló, A csoport: GOG–Zagreb 33:29, PSG–Veszprém 37:35. B csoport: Celje–Aalborg 31:34, Elverum–Kiel 26:26, Szeged–Nantes 28:28.

Nyitókép: A Szeged háromszor is készülhet a nagy hazai rivális ellen (Fotó: MTI)