2024. április 26., péntek
ÉVSPORTOLÓJA-VÁLASZTÁS, MAGYARKANIZSA

Birkózók… és birkózók

Magyarkanizsán hétfőn este hirdették ki a 2022-es esztendő legjobb sportolóit. Ha az elmúlt években nyomasztó volt a birkózók fölénye az ilyen megmérettetéseken, most ez még hangsúlyozottabb lett, hiszen minden korcsoportban – a fiúknál és a lányoknál is – a Potisje Birkózóklub növendékei vitték el a pálmát, így nem volt véletlen, hogy Fejsztámer Róbert polgármester arra biztatta a többi sportegyesületet, hogy próbáljanak lépést tartani a birkózókkal, neveljenek azok is ki kiváló versenyzőket. Borsos Csaba, a helyi sportszövetség elnöke üdvözlőbeszédében kiemelte, eredmény tekintetében soha ilyen jó év nem volt még Magyarkanizsán, hiszen Nagy Szebasztián személyében felnőtt világbajnokot ünnepelhettek, Fábián Anna pedig az U23-as Európa-bajnokságon remekelt, ezüsttel tért haza. A vezetők felhívták a figyelmet arra is, hogy az önkormányzat 2022-ben jelentősen megnövelte a sportra szánt községi keretet, sőt 2023-ban ez az összeg még nagyobb lesz, s már le is lehet hívni a megítélt összegeket.

Ha összességében nézzük a díjazottakat, akkor nyugodt lélekkel kijelenthető, hogy a Fábián család vitte a prímet, hiszen Anna húga, Orsolya is az élen végzett, édesapjuk, Ákos pedig edzőként jeleskedett.

A 2022-es év legjobb sportolói Magyarkanizsán, felnőttek: Losonc Szabolcs és Fábián Anna (egyben az abszolút győztesek). Ifik: Berec Dávid és Fábián Orsolya. Serdülők: Özvegy Dániel és Újhelyi Evelin. Pionírok: Újhelyi Balázs és Habi Orsolya – valamennyien birkózók. Az év edzője: Fábián Ákos (birkózás). A legeredményesebb klub: Potisje Birkózóklub. A legeredményesebb csapat: TSC Magyarkanizsa (női labdarúgás). Különdíjak, nem olimpiai sportágak: Muhi Ádám és Pilisi Zsófia (hosszútávúszók).

Nyitókép: Magyarkanizsa legjobb sportolói (Gergely Árpád felvétele)