2024. április 25., csütörtök

Ungvárra került a vándorserleg

Adán nyolc női csapat részvételével megtartották a 20. Kárpát Meditop Kupát

A jubileumi, 20. Kárpát Meditop Kupa nemzetközi tornát a hétvégén rendezték meg Adán és Moholon, ahol 8 anyaországi és határon túli magyar csapat lépett pályára Kárpátaljáról, Erdélyből, Felvidékről, Magyarországról és Vajdaságból. A torna körmérkőzéseit szombaton játszották le két négyfős csoportban, a helyosztó meccsekre pedig vasárnap került sor. A közönség színvonalas összecsapásokat láthatott, a döntőt végül az Ungvár csapata nyerte meg, amely 40:32 arányban bizonyult jobbnak a miskolci Borsodnál. A harmadik helyet a Székelyudvarhely szerezte meg, miután a bronzmeccsen 35:31-re nyert az anyaországi Budakalász ellen. A többi helyosztó mérkőzés végeredménye: Ada–Naszvad 38:25, Marosvásárhely–Sepsiszentgyörgy 23:36. A torna végeredménye: 1. Ungvár, 2. Borsod, 3. Székelyudvarhely, 4. Budakalász, 5. Ada, 6. Naszvad, 7. Sepsiszentgyörgy, 8. Marosvásárhely.

A tornagyőztes Ungvár csapata (Csincsik Zsolt felvétele)

A tornagyőztes Ungvár csapata (Csincsik Zsolt felvétele)

Ada immár harmadik alkalommal rendezte meg a vándortornát, amelynek fővédnöke Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, a védnökei pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, dr. Fazekas Sándor korábbi földművelésügyi miniszter, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és dr. Kocsis Máté, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke. A kupa kiváló alkalmat nyújt az anyaországi és a határon túli női együtteseknek a nemzeti összetartozás és a sportág iránti elkötelezettség erősítésére, valamint az értékes szakmai kapcsolatok kialakítására.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen minden csapat serleget vehetett át, a dobogós együttesek érmet is, valamint különdíjat adományoztak a legjobb kézilabdázóknak. A torna legjobb kapusának Sánduly Zsófiát (Székelyudvarhely) választották meg, a gólkirálynő a marosvásárhelyi Kacsó Andrea Tamara lett 40 góllal, a legjobb anyaországi játékosnak járó díjat Hársfalvi Zsófia (Budakalász) vehette át, a legjobb határon túli játékos címet Zara Gogolova (Naszvad) érdemelte ki, a legjobb adai játékosnak pedig Jelena Zečevičet kiáltották ki.

Nyitókép: A tornagyőztes Ungvár csapata (Csincsik Zsolt felvétele)