2024. április 26., péntek

Lemondások és kinevezések

Új elnök- és titkárhelyettese van az óbecsei községi képviselő-testületnek

Megválasztották az óbecsei községi képviselő-testület új elnökhelyettesét és az új titkárhelyettest a községi képviselő-testület péntek délelőtt megtartott 34. ülésén.

Az elnökhelyettesi posztot ezentúl Horvát Attila, a Szerb Haladó Párt korábbi frakcióvezetője tölti be, az ő helyét pedig Dragan Lazić veszi át a párt élén. Ksenija Gložanski, aki szintén a Szerb Haladó Párt tagja, a titkárhelyettesi pozícióra került.

A Vajdasági Magyar Szövetség frakciójának új képviselője van, az erről szóló határozatot szintén a tegnapi ülésen fogadták el. Juhász Hermina korábbi tanácstag lemondott tisztségéről, helyette ezentúl Bonifárt László óbecsei vállalkozó lesz a községi képviselő-testület tagja.

A községi képviselők emellett jóváhagyták Dejan Vukovićnak, az óbecsei Toplana Hőtermelő és Szolgáltató Közvállalat igazgatójának a lemondását. Vuković tíz éven keresztül töltötte be ezt a pozíciót, legutóbb 2021 októberében választották meg újra. A tanácstagok elfogadták a közvállalat megbízott igazgatójának kinevezéséről szóló határozatot, ezt a tisztséget ezentúl Dobrivoje Lovrić tölti be.

Nyitókép: A képviselők megválasztották a községi képviselő-testület új elnökhelyettesét (Horvát Attila jobbról a második) (Fotó: Kancsár Izabella felvétele)