2024. március 29., péntek

Kínkeserves veszprémi győzelem

A férfi BL csütörtöki fordulójában a Veszprém vendéglátóként legyőzte a Portót, így maradt esélye megszerezni az A csoport második helyét, ami azt jelentené, egyenes ágon kerül a negyeddöntőbe. A sereghajtó portugálok búcsúja már korábban biztossá vált, ennek ellenére cseppet sem könnyítették meg a hazaiak dolgát. Az első félidő során mindkét csapat sokat hibázott, a forgatókönyv viszont egyszerű volt: veszprémi vezetést követően a Porto felzárkózott. A hajrában Momir Ilić időkéréssel igyekezett helyretenni csapatát, a Porto erre taktikát váltott, kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékot alkalmazott, aminek köszönhetően feljött egy gólra (15:14). A szünetet követően folytatta jó sorozatát a portugál alakulat, a Veszprém játéka továbbra is akadozott. A házigazda végül a 38. percben lendült át a holtponton, támadójátéka gördülékenyebbé vált, állandósította háromgólos vezetését, végül két találattal nyert. A Veszprém keretéből ezúttal többek között Petar Nenadić is hiányzott, aki ellen fegyelmi eljárás zajlik az egyesületnél, s amíg le nem zárul, nem látogathatja az edzéseket, és a mérkőzéseken sem játszhat.

A Veszprémnek alaposan meggyűlt a baja a sereghajtóval (Fotó: MTI)

A Veszprémnek alaposan meggyűlt a baja a sereghajtóval (Fotó: MTI)

Eredmények, 13. forduló, A csoport: Veszprém–Porto 32:30, Dinamo (B)–GOG 30:27, Wisła–PSG 26:32. Az élcsoport: PSG 22, Magdeburg és Veszprém 18 pont. B csoport: Nantes–Kielce 30:33. Az élcsoport: Barcelona 25, Kielce 22, Nantes 14 pont.

Háfra otthon folytatja a rehabilitációt

Háfra Noémi távozott az Odense csapatától, és Magyarországon folytatja felépülését térdműtétje után. A 78-szoros válogatott kézilabdázót a Győr erre a szezonra adta kölcsön a dánoknak, de október közepén súlyosan megsérült a térde. A klub közleménye szerint a balátlövő szerződését közös megegyezéssel bontották fel, mert Háfra kérte, hogy hazaköltözhessen és közelebb lehessen a családjához.

Nyitókép: A Veszprémnek alaposan meggyűlt a baja a sereghajtóval (Fotó: MTI)