2024. április 26., péntek

Lépések egy tisztább környezetért

Tegnap 42 ostorfát ültettek el a Partizán bázis utcában

Tegnap 42 ostorfát ültettek el a Partizán bázis utcában

Szabadka egyike azon tíz szerbiai településnek, ahol a DDOR biztosító Lakóhelyed erdősítése elnevezésű akciójának keretén belül faültetésre került sor. A fákat tegnap a Partizán bázis utcában ültették el.
A DDOR biztosító tavaly indította el a Lakóhelyed erdősítése elnevezésű akcióját, amelynek célja, hogy városi környezetben olyan kis zöld oázisokat hozzanak létre, amelyek nagyban hozzájárulhatnak a levegő tisztábbá tételéhez, ezáltal pedig jobb feltételeket nyújtanak a közelben lakók mindennapi életéhez. A cég arra vállalkozott, hogy minden 2022 májusa és szeptembere között megkötött öko- előjelű biztosítása után pénzt különít el facsemeték vásárlására. A polgárok az úgynevezett eko-kasko és eko-Moja kućica biztosítás megkötésével segíthették a biztosító akcióját. A faültetési akció gyakorlati része a tavalyi év végén, decemberben Újvidéken vette kezdetét, és ennek ötödik állomásaként tegnap Szabadkán is sor került a fák kiültetésére. A Szabadkai Köztisztasági és Parkosítási Kommunális Közvállalat munkásai a Partizán bázis utcában a Guttenberg és a Kőrösi utca közötti részen 42 ostorfát ültettek el. Az akciót Szabadka Városa is támogatta. A faültetési akción jelen volt Radoslav Vukelić, a szabadkai Kommunálisügyi, Energetikai és Közlekedési Titkárság titkára, míg a DDOR részéről Sandra Tikvicki, a cég szabadkai fiókintézetének vezetője.
Előbbi a médiának adott nyilatkozatában az akció jelentőségét hangsúlyozta.
– A szabadkai helyi önkormányzat támogatja azokat az akciókat, amelyekkel a városunk zöldebbé válhat, mivel a fasorok és egyéb zöldfelületek csökkentik a zajt, a por mennyiségét, a levegő szennyezettségét, ezáltal pedig kihat az emberek egészségére, ugyanakkor szebbé teszik a várost – mondta Radoslav Vukelić.
Sandra Tikvicki elmondása szerint cégük odafigyel a környezetére.
– Nagy öröm olyan akciókban részt venni, amelyek az egész közösség javát szolgálják, és közvetlenül kihatnak a környezet egészségére. A DDOR biztosító a város, a polgárok és az itt működő vállalatok mindennapi életének szerves része, és a mai akciónkkal is azt bizonyítjuk, hogy nemcsak a biztosítások terén számítunk megbízható partnerüknek, hanem odafigyelünk a környezetünkre is. Fontos, hogy még ma megtegyük a holnap tisztább környezete felé vezető lépéseket – fogalmazott Sandra Tikvicki.
A DDOR biztosító a tervek szerint az idén is megszervezi akcióját.

Nyitókép: Tegnap 42 ostorfát ültettek el a Partizán bázis utcában