2024. április 19., péntek
ZENTA

Díjazták a tavalyi legjobbakat

Péntek este a zentai városháza Andruskó termében átadták a 2022-es év legjobb sportolóinak járó községi elismeréseket. A korábbi évekhez képest jóval szerényebb keretek között ünnepelték a kiemelkedő teljesítményt nyújtókat, a szokásos első három helyezett helyett kategóriánként ezúttal csak egy-egy sportolót díjaztak.
Tavalyi eredményeik alapján az atléták kapták a legtöbb elismerést, a gerelyhajítók, Világos Adriana és Bácsi Virág egyaránt az élen zártak, előbbi a felnőttek, utóbbi a kadétok között aratott osztatlan sikert, míg a legjobb edzőnek járó díjat trénerük, Világos Györgyi érdemelte ki. A Zenta Atlétikai Klub a legjobb egyesületnek járó elismerést is begyűjtötte, melyet a klub legendás alakja, Táborosi László vett át. A birkózók szintén négy első helyet szereztek. Ebből három a Herkulesnek járt, a felsőhegyiek színeiben Mitrović Mihajlo (pionír fiúk), Vuković Nataša (pionír lányok) és Vuković Mario (junior fiúk) részesült elismerésben. A Zenta Birkózóklub képviseletében Vámos Antalt (kadét fiúk) díjazták. A kajakosok ezúttal két kategóriában nyertek, Gere Katalint a junior lányok, Subotić Markót pedig a felnőtt férfiak mezőnyében választották meg a tavalyi év legjobbjának. A csapatsportágak képviselői közül ezúttal a Zenta Kézilabdaklub részesült elismerésben, melyet az U12-es fiúcsapat sikeres szereplésével érdemelt ki. A nem olimpiai sportágak tekintetében ezúttal is Kéri Valentinát (kick-box) tüntették ki. A sportszövetség idén két különdíjat is odaítélt, ezek egyikét Nemes Máté birkózó, a másikat pedig Szabó Szebasztián úszó kapta.
A jelenlévőket Bicók Róbert, a helyi sportszövetség elnöke köszöntötte, az eseményt megtisztelte jelenlétével Czegledi Rudolf polgármester, Zelić Aleksandar önkormányzati sportfelelős és Szegedinszki Igor, a sportszövetség titkára is.

Nyitókép: A díjazottak közül sajnos csak három sportoló vett részt az átadón, a többiek már javában készülnek az idei szezonra, mind edzőtáborban vannak (Gergely Árpád felvétele)