2024. április 26., péntek
NŐI BL

Rájátszás elkerülve

A hétvégén lezárult a BL csoportköre, és az utolsó fordulóra is maradt pár eldöntetlen kérdés. Az egyik legfontosabb a B csoport második helyének sorsa volt a Metz mögött, amiért a Győr és az Esbjerg egymás ellen küzdött meg: a hazai pályán játszó magyar csapatnak a döntetlen is elég lehetett ahhoz, hogy bebiztosítsa ezt a pozíciót, és egyenes úton a negyeddöntőbe jutva kihagyhassa a rájátszást.

A mérkőzés hozta a tétnek megfelelő izgalmakat, és bár annak nagy részében a Győr számára volt kedvező az eredmény, a második félidő derekán az Esbjerg átvette a vezetést, majd kétgólosra is növelte az előnyét, nagyban köszönhetően Henny Reistad remek játékának, aki összesen tizenkét találatot szerzett. Mégsem őt választották a mérkőzés legjobbjának, hanem Estelle Nze Minkót, akinek kulcsfontosságú megmozdulásai voltak a győri védelemben, egyik ellopott labdája pedig döntő jelentőségűnek bizonyult az utolsó percben. A Győr így egy góllal megnyerve a találkozót, elérte célját, és már zsinórban 17 éve van ott a BL nyolc legjobb csapata között. Legközelebb majd csak április utolsó hétvégéjén kell pályára lépnie a negyeddöntőben a Storhamar és az Odense összecsapásának győztese ellen.

Vasárnap a Ferencváros még idegenben legyőzte az Odensét a B csoportban, a csapat viszont ettől az eredménytől függetlenül is a negyedik helyen végzett, és a márciusi kétfordulós rájátszásban a Budućnosttal szemben készülhet a folytatásra. A montenegrói csapat játék nélkül húzta be utolsó csoportmeccsét, a Kastamonu ugyanis a törökországi földrengés után kihirdetett nemzeti gyászidőszak miatt mondta le a mérkőzést.

Eredmények, A csoport: Brest–Vipers 29:36, Bietigheim–Most 47:25, Krim–CSM 28:26, Odense–Ferencváros 25:28. A csoport végeredménye: Vipers 23, CSM 22, Odense 16, Ferencváros 15, Krim, Brest és Bietigheim 12, Most 0 pont. B csoport: Budućnost–Kastamonu 10:0 (megáll. er.), Győr–Esbjerg 29:28, Rapid–Lokomotiva 27:22, Storhamar–Metz 24:26. A csoport végeredménye: Metz 25, Győr 22, Esbjerg és Rapid 20, Budućnost 13, Storhamar 8, Kastamonu 3 pont.

A rájátszásban (március 18–19.): Storhamar–Odense, Brest–Esbjerg, Budućnost–Ferencváros, Krim–Rapid.