2024. április 24., szerda
FÉRFI BL

Hansen hiánya sem segített

Az Aalborg elleni idegenbeli találkozóval tért vissza a Bajnokok Ligája körforgásába a Szeged. A dán csapat hozzájuk hasonlóan a várakozások alatt teljesít a szezonban, hiszen hat meccs óta tartó nyeretlenségi sorozatban jártak, s legutóbb még októberben, éppen Szegeden tudtak nyerni. Most viszont kényelmes sikerrel szakították meg ezt a rossz szériát még úgy is, hogy a stresszel küzdő Mikkel Hansen nélkül álltak ki. A mérkőzés harmadáig volt egyenrangú a két fél, ekkor vezetett utoljára a Szeged 9:8-ra, innen nagyot robbantva viszont a félidőt már négygólos előnnyel zárta az Aalborg. A különbség a folytatásban is négy és hét gól között ingadozott, a magyar csapatban nem látszott a visszazárkózás képessége, a vége pedig 33:27-es hazai siker lett. Még három forduló van hátra a csoportkörből, amelynek során a hatodik helyen álló Szegedre már csak a tabella első felében helyet foglaló csapatok várnak, és miután a Celje legyőzte a Nantes-ot, még a továbbjutást érő pozíciója is veszélybe kerülhet.

Sokat jelentett volna egy dániai pontszerzés (Fotó: EHF)

Sokat jelentett volna egy dániai pontszerzés (Fotó: EHF)

Eredmények, 11. forduló, A csoport: Wisła Płock–Magdeburg 25:24. Az élcsoport: PSG 18, Veszprém 1, Magdeburg 14 pont stb. B csoport: Aalborg–Szeged 33:27, Kiel–Kielce 32:29, Barcelona–Elverum 40:30, Nantes–Celje 31:32. Az élcsoport: Barcelona 21, Kielce 18, Nantes és Kiel 12 pont stb.

A Magyar Kézilabda-szövetség pénteken hirdette ki a 2022-es év legjobb játékosait, a díjat pedig a férfiaknál a Szeged beállója, Rosta Miklós, míg a nőknél a Ferencváros jobbátlövője, Klujber Katrin kapta meg.

Nyitókép: Sokat jelentett volna egy dániai pontszerzés (Fotó: EHF)