2024. március 29., péntek
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

A rekordbajnok visszakerült a helyére

Kimászott kisebb hullámvölgyéből a német Bundesligában a Bayern, amely három döntetlen után gólgazdag sikert aratott Wolfsburgban. Coman szerezte az első gólt meglehetősen furán, hiszen bal oldali bekanyarításába végül senki sem ért bele, így kötött ki a labda a jobb alsóban (9.). Öt perccel később viszont már szándákosan vágta be a Cancelótól kapott labdát ugyanoda (14.), és hamarosan minden érdemi kérdés eldőlt a találkozón, amikor Müller fejelte be Kimmich szabadrúgását (19.). A Farkasok még az első félidő hajrájában szépítettek Kaminski életerős, jobb alsóban kikötő lövésével (44.), de a Bayern – Kimmich második sárgás kiállítása (54.) ellenére – visszaállította a háromgólos előnyt, amikor Musiala futott látványos szólót, és a cselsorozat után a jobb alsóba lőtt (73.). A végeredményt a hazai Svanberg állította be (81.), de az emberelőnyben játszó Wolfsburg nem talált be többször Sommer hálójába, így a bajorok az ideiglenes második helyről visszaugrottak a tabella élére.

Cancelóék emberhátrányban is ellenálltak a Wolfsburgnak (Fotó: Beta/AP)

Cancelóék emberhátrányban is ellenálltak a Wolfsburgnak (Fotó: Beta/AP)

A Tottenham Kane korai góljával verte a Manchester Cityt, megakadályozva, hogy a Városiak kihasználják az Arsenal Everton elleni botlását. A Serie A milánói derbijén az Inter Lautaro Martínez góljával verte a Rossonerit, így maradt a Napoli első számú üldözője. A Barcelona hármast pakolt a Sevillának (Alba, Gavi, Raphinha), így még inkább ellépett a Mallorcán botló Real Madridtól.

Angol bajnokság, 22. forduló: Tottenham–Manchester City 1:0. Az élcsoport: Arsenal (–1) 50, Manchester City 45, Manchester United 42, Newcastle 40 pont stb. Francia bajnokság, 22. forduló: Brest–Lens 1:1, Marseille–Nice 1:3. Az élcsoport: PSG 54, Marseille és Lens 46, Monaco 44 pont stb. Magyar bajnokság, 18. forduló: Ferencváros–Újpest 3:1. Az élcsoport: Ferencváros 44, Kecskemét 30, Kisvárda 27 pont stb. Német bajnokság, 19. forduló: Wolfsburg–Bayern 2:4. Az élcsoport: Bayern 40, Union 39, Borussia (D) 37, Leipzig 36 pont stb. Olasz bajnokság, 21. forduló: Fiorentina–Bologna 1:2, Inter–Milan 1:0. Az élcsoport: Napoli 56, Inter 43, Roma 40, Lazio, Atalanta és Milan 38 pont stb. Spanyol bajnokság, 20. forduló: Real Sociedad–Valladolid 0:1, Barcelona–Sevilla 3:0. Az élcsoport: Barcelona 53, Real Madrid 45, Real Sociedad 39, Atlético Madrid 35 pont stb. Szuperliga, 20. forduló: Mladost (Ú)–Javor 2:3. Az élcsoport: C. zvezda 54, Partizan 46, TSC 39 pont stb.

Nyitókép: Cancelóék emberhátrányban is ellenálltak a Wolfsburgnak (Fotó: Beta/AP)