2024. április 24., szerda

Viharos szél tombolt Újvidéken

A viharos szél káoszt okozott Újvidéken, több helyen is fák és oszlopok dőltek ki, tudósít a 021.rs hírportál.
Az Ivo Andrić utcában lévő Lidl bevásárlóközpont közelében, a Ljubomir Nenadović utca egyik parkolójában, a Sajlovo városrészben és a Kövesben is fa dőlt az úttestre. A hírportál úgy tudja, hogy a BIG bevásárolóközpont parkolójában több autóra is fa dőlt.
A vihar a vasúti közlekedést is befolyásolja. Az időjárás miatt tíz óra körül műszaki probléma keletkezett a kapcsolati hálózat működésében az Inđija és Újvidék közötti szakaszon. Emiatt mára töröltek négy, Belgrád és Újvidék között közlekedő járatot, illetve az említett útvonalon a személyvonatok 14 óráig nem közlekednek. A Szerbiai Vasúti Infrastruktúra közlése szerint munkatársaik a helyszínen vannak, és dolgoznak a probléma elhárításán. Várhatóan a következő órákban elhárítják a károkat, és normalizálódik a forgalom Belgrád és Újvidék között.

A széllökések elérték a 29 métert másdopercenként Vajdaságban, ilyen adatot Újvidéken mértek, írja a VojvodinaMeteo honlap. Nagybecskereken ez a szám 21,6 volt.
Viharos, helyenként orkánszerű széllökésekre lehet számítani egészen a késő esti órákig.

Az erős szél várhatóan csak hétfőn áll el. A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet bejelentette, hogy Szerbia egész területén narancssárga időjárási figyelmeztetés van érvényben.

Nyitókép: 021.rs