2024. április 26., péntek

A biológia a legnépszerűbb

A nyolcadikosok próba kisérettségije március 24-én és 25-én lesz

A nyolcadikos diákok legnagyobb százaléka a biológia mellett voksolt, a legkevesebben pedig a fizikát választották nyilatkozta a kisérettségi választott tantárgyával kapcsolatban Milan Pašić oktatási miniszterhelyettes a Tanjugnak.

E harmadik teszt esetében a diákok 38 százaléka választotta a biológiát, ezt követi a földrajz 29 százalékkal, a történelem pedig 16 százalékkal. A leendő kisérettségizők 9 százaléka döntött a kémia mellett, 8 százalékuk pedig a fizikára voksolt.

A nyolcadikosok decemberben dönthettek arról, hogy az öt választható tantárgyból melyiket szeretnék harmadikként a záróvizsgán. Ha valaki azonban ebben az időszakban nem tudott jelentkezni, vagy csak ellenőrizni szerette volna, hogy mindent helyesen töltött-e ki, illetve módosítani kívánta a választott tantárgyat, annak volt még erre lehetősége január 23-tól 27-ig az iskolában. A kémia, földrajz és történelem tantárgyak keretében mintegy 100–150 tanulóval nőtt az érdeklődők száma, míg kémiából és fizikából enyhe csökkenés mutatkozott – mondta az oktatási miniszterhelyettes.

A próba kisérettségit március 24-én és 25-én tartják. A legtöbb iskola már megkezdte az előkészítő órák szervezését. A diákok pedig felkészülhetnek a záróvizsgára az eVežbaonica elnevezésű platformon.

Nyitókép: nova.rs