2024. április 20., szombat

Elmecsattogtató kocsmakvíz Topolyán

Tizenhárom topolyai és környékbeli játékosból álló csapat részvételével startolt el újra Topolyán a világszerte a népszerű játék, a QuizNight. A kvízmesteri szerep ezúttal Bogárdi Zsoltnak jutott, akinek a közreműködésével hangoztak el a kérdések. A játék felelevenítésének egyik kezdeményezője Tomik Nimród, aki maga is játékosként vett részt a kvíz forgatagában. Örömének adott hangot, hogy az első összejövetel ennyi embert megmozgatott, és hogy jó hangulatúra sikerült. Reményei szerint a következő 10 héten át is legalább ennyien lesznek jelen a Cufiban hétfő esténként, ahova menet közben is bekapcsolódhatnak az új csapatok és az új résztvevők.

– Nagyon izgultunk, hogy sikerül első alkalommal a kvíz topolyai felelevenítése, de élveztük is egyben, és úgy érzem, elérte a célját. Egy igazi közösségi élménnyé formálódott, miközben hasznosan töltöttük az időnket, vagyis bemutathattuk a tudásunkat, de tágíthattuk is azt azokkal a kérdésekkel és válaszokkal, amiket nem tudtunk. Tapasztalataink szerint a feladatok megválaszolására a logikai gondolkodás és a széles tudás mellett szükség van egy kis szerencsére is, és az a szerencsés, ha a csapat létszáma 6 fős, hiszen akkor többen adhatják hozzá tudásukat a megoldásokhoz. Természetesen ez az alkalom, mint első ilyen, tanulsággal is szolgált, és legközelebbre igyekszünk kiküszöbölni az esetleges hiányosságokat, így például javítanunk kell az online közvetítés minőségén, illetve élvezhetőségén – nyilatkozta Tomik Nimród, aki hozzátette, hogy akik érdeklődnek a program iránt, de nincs módjukban részt venni rajta, ők a Topreport Facebook-oldalán élőben is követhették az estét. A szervezők statisztikai kimutatása szerint első alkalommal 1200-an kerestek és kattintottak rá az esemény linkjére. Tomik Nimród végül köszönetet mondott a Capriolo étteremnek, a Brindza borászatnak, illetve a Cufinak, hogy támogatták a rendezvény megvalósulását, illetve felajánlott ajándékaikkal hozzájárultak az este sikeréhez.

Nyitókép: Vérbeli pubhangulat alakult ki a zsúfoltságig megtelt a Cufiban hétfő este a QuizNight idejére (Lakatos János felvétele)