2024. április 19., péntek
UTÁNPÓTLÁS

A hazai lányok mindent vittek

Adán 200 utánpótláskorú kézilabdázólány szerepelt a nemzetközi II. Barátság Tornán

Az adai Halász József Női Kézilabdaklub péntektől rendezte meg Adán a sportcsarnokban a háromnapos nemzetközi női utánpótlástornát, amelyen 8 szerbiai, magyar- és horvátországi egyesület 14 csapata lépett pályára két korosztályban 200 játékossal. A II. Barátság Tornán az U12-es és U14-es korosztályú csapatok küzdöttek meg egymással az alábbi kézilabdaklubokból: Halász József (Ada), Novi Beograd, Junior (Belgrád), KSZSE Szeged, Mohácsi TE, Mladi Radnik (Radinac), Brod (Slavonski Brod), Lehel (Muzslya). Mindkét korosztályban az adai lányok szerepeltek a legeredményesebben Božić Boglárka és Király Ágnes edzők vezetésével, miután minden mérkőzésüket megnyerték, és az első helyen végeztek a tornán. Az U12-es korosztályban 8 csapat lépett pályára. A csoportmérkőzések két négyes csoportban zajlottak, amit a helyosztó meccsek követtek a csoportrangsor alapján. Az U14-es generációnál 6 csapat lépett pályára, és az egymás közti meccseredmények alapján rangsorolták őket.

A tornagyőztes adai lánycsapatok a szakmai stábbal (Csincsik Zsolt felvétele)

A tornagyőztes adai lánycsapatok a szakmai stábbal (Csincsik Zsolt felvétele)

A II. Barátság Torna végeredménye, U12-es korosztály: 1. Halász József, 2. Novi Beograd, 3. Mohácsi TE, 4. KSZSE Szeged, 5. Mladi Radnik, 6. Brod, 7. Junior, 8. Lehet. U14-es korosztály: 1. Halász József, 2. Junior, 3. Novi Beograd, 4. Mladi Radnik, 5. Mohácsi TE, 6. KSZSE Szeged.
A klub elnöke, Urbán Mónika elmondta, hogy színvonalas torna házigazdái voltak, amelyen gyors és kitűnő kézilabdát játszottak a csapatok. A részt vevő egyesületek is elégedettek voltak a játék és a torna színvonalával, ami szakmailag és a barátkozás szempontjából is jól sikerült.

– Fantasztikusan sikerült az utánpótlástorna! Nagyon elégedettek vagyunk, mert mindkét korosztályban első helyen végeztek a csapataink. Azonban nemcsak ezt sikert tartom nagyon fontosnak, hanem azt is, hogy a játékosaink önbizalmat gyűjtöttek és sikerélményt szereztek, ami hatalmas lendületet ad majd nekik közelgő bajnoki idényben is – nyilatkozta az elnök, hozzátéve, hogy a sikeres torna és kiváló eredmény az adai kézilabdaklub háttérmunkájának eredménye, amiben óriási szerepe volt Öreg Ildikó edzőnek, a sportesemények koordinátorának, Goór Róbert szakmai vezetőnek, valamint a szakmai stáb tagjainak, az említett két edzőn kívül Boris Manojlović kapusedzőnek és Tóbiás Vivien erőnléti edzőnek is.

Nyitókép: A tornagyőztes adai lánycsapatok a szakmai stábbal (Csincsik Zsolt felvétele)