2024. április 25., csütörtök

Búcsúzott a Novi Sad

Az első, újvidéki mérkőzéshez hasonlóan a Tarnobrzeg a visszavágón sem kegyelmezett a Novi Sad együttesének a női asztalitenisz BL negyeddöntőjében. Az összecsapás ezúttal is Erdélyi Annamária és Jang Ksziaokszin párharcával indult, a lengyelek kínai származású játékosa hazai pályán is magabiztos győzelmet aratott. A folytatásban Makszuti Anetta ugyan az első és a harmadik szettben alaposan megszorongatta Fu Jut, többre azonban ő sem volt képes. Végül Tijana Jokić kellemes meglepetést okozva az első két játékot megnyerte Elizabeta Samara ellen, a folytatásban azonban a román játékos bebizonyította, miért is ő Európa egyik legjobbja, fordított, majd a döntő szettben is sima győzelmet aratott. A Tarnobrzeg így két 3:0-s győzelemmel jutott az elődöntőbe.

Elizabeta Samarának ezúttal sokkal nehezebb dolga volt, mint Újvidéken (Ótos András felvétele)

Elizabeta Samarának ezúttal sokkal nehezebb dolga volt, mint Újvidéken (Ótos András felvétele)

Női BL, negyeddöntő, visszavágók: Tarnobrzeg–Novi Sad 3:0 (Jang Ksziaokszin–Erdélyi Annamária 3:0 (11:9, 11:6, 11:6), Fu Ju–Makszuti Anetta 3:0 (14:12, 11:3, 13:11), Elizabeta Samara–Tijana Jokić 3:2 (9:11, 4:11, 11:4, 11:7, 6:3)), Metz–Berlin 3:1 (az 1. mérkőzésen: 2:3. Továbbjutott a Metz), Cartagena–Saint-Quentin 3:1 (az 1. mérkőzésen: 2:3. Továbbjutott a Cartagena), a Linz–Etival találkozót vasárnap játsszák.

A szerb férfiválogatott újabb vereséget szenvedett az Eb-selejtezőben, az angol válogatott ezúttal 3:0-s győzelmet aratott felettük. Szettet egyedül Aleksa Gacev nyert, Bognár Bence és Miloš Đukić (a szövetségi kapitány!) simán kikapott. A válogatott eredetileg nem ebben a felállításban állt volna asztalhoz, Dimitrije Levajac és Nemanja Đilas azonban nem kapta meg a beutazáshoz szükséges vízumot, így a szövetségi kapitány csak a kettős állampolgársággal rendelkező játékosokra számíthatott, s ezért kellett végül neki magának is játszani – Pető Zsolt, Benkő Ákos és Orosz András sérülés, illetve betegség miatt nem tudta vállalni a szereplést. Komoly pénzbüntetés várt volna a szerb szövetségre, ha a csapat nem vállalja a játékot, így kényszermegoldásként e mellett a felállás mellett döntöttek. A csapat ezzel a harmadik helyen végzett a csoportban, s a második fázisban folytatja a selejtezőt, erre májusban Eszéken kerül sor.

Eb-selejtező, 4. forduló: Anglia–Szerbia 3:0 (Paul Drinkhall–Bognár Bence 3:0 (11:4, 11:9, 12:10), Tom Jarvis–Aleksa Gacev 3:1 (11:3, 11:1, 9:11, 11:6), Samuel Walker–Miloš Đukić 3:0 (11:4, 11:0, 11:0)).

Nyitókép: Elizabeta Samarának ezúttal sokkal nehezebb dolga volt, mint Újvidéken (Ótos András felvétele)