2024. április 26., péntek

Szent Szávát ünnepelték a zentai középiskolák is

A szerbiai oktatás és kultúra védőszentjéről, az önálló szerb ortodox egyház megalapítójáról ma délben emlékeztek meg a Zentai Gimnázium, a Közgazdasági és kereskedelmi iskola és az Egészségügyi szakközépiskola pedagógusai és diákjai.

Az alkalmi ünnepség elején, a Szent Száva Himnuszának a felcsendülését követően Dalibor Zarić, a Szent Mihály Arkangyal szerb ortodox templom főplébánosa megszentelte és felszelte az ünnepi kalácsot, majd pedig a három középiskola diákjainak alkalmi művelődési programját tekinthették meg a jelenlévők.

Az ünnepségen Zarić főplébános mellett jelen volt Ft. Nagy József esperes-plébános, Varjú Potrebić Tatjana, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának tagja, Czeglédi Rudolf, Zenta község polgármestere, Juhász Attila, a községi tanács oktatással és művelődéssel megbízott tagja, Rózsa Endre, Zenta község tanfelügyelője, Csikós Pajor Gizella, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium igazgatója, a Zentai Gimnázium, a közgazdasági és az egészségügyi középiskola igazgatói és természetesen az ezekbe az iskolákba járó diákok is.

Nyitókép: Horváth Zsolt felvétele