2024. április 23., kedd
NŐI BL

A lengyel csapat túl erős volt

Újvidéken folytatta szereplését a Bajnokok Ligájában a Novi Sad női együttese, amely hatalmas sikerként könyvelheti el, hogy bejutott a sorozat negyeddöntőjébe. Az újvidéki csapat a legjobb nyolc között a lengyel Tarnobreggel csapott össze, a párharc első felvonásán egyértelműen a vendégek voltak a favoritok, ugyanakkor az utóbbi évtizedek egyik legszebb eredménye ez a rangos szereplés az újvidéki klub részéről, amelynek a csókai származású Erdélyi Annamária és a zentai Makszuti Anetta is oszlopos tagja.

Az összecsapást Erdélyi és a lengyelek egyik honosított játékosa, Jang Ksziaokszin meccse indította, és a kínai születésű játékos érvényesítette a papírformát, Erdélyi három szettben maradt alul. Hasonlóan járt Tijana Jokić is, aki az ugyancsak kínai születésű Jing Hantól kapott ki, szintén három szettben. Végezetül Makszuti állt asztalhoz Elizabeta Samara ellen, a román pedig bizonyította, hogy miért számít az utóbbi évtizedek egyik legjobb európai asztaliteniszezőjének, igaz, Makszuti képes volt nyílttá tenni az első szettet, de szettgyőzelemig ő sem jutott.

A mérkőzés után Erdélyi Annamáriát kérdeztük a benyomásokról és a mai visszavágón esedékes lehetőségekről. „Nem jó érzés, hogy 3:0-ra kikaptunk, de tudtuk, hogy papíron nincs sok esélyünk, ezért csak el akartuk engedni a kezünket, hogy játsszunk egy jót. Olyan játékosok voltak az ellenfeleink, akik ellen nem igazán könnyű ezt megvalósítani, de gyönyörű eredmény, hogy eddig jutottunk, nincs miért szégyenkeznünk. Az én ellenfelem nagyon technikás, és különleges borítása van, amiről nagyon furán jön a labda, nem láttam olyan taktikát, amivel esélyem lett volna. Nem engedték megvalósítani a saját játékunkat, a visszavágón azt kéne elérni, hogy ez egy kicsit jobban sikerüljön. Felszabadultabban állhatunk asztalhoz, hiszen nekünk már nincs miért izgulnunk, csak nekik van veszítenivalójuk” – értékelte Erdélyi a találkozót.

Erdélyi Annamária kezdte meg az újvidékiek részéről a küzdelmet (Ótos András felvétele)

Erdélyi Annamária kezdte meg az újvidékiek részéről a küzdelmet (Ótos András felvétele)

Eredmények, Női BL, negyeddöntő, 1. mérkőzések: Cartagena–Saint-Quentin 2:3, Metz–Berlin 2:3, Novi Sad–Tarnobreg 0:3, Etival–Linz 2:3.

Karakašević búcsúzott

A várakozásoknak megfelelően kedden a Dimitrije Levajac, Aleksa Gacev és Nemanja Đilas összetételű férfiválogatott 3:1 arányban alulmaradt Franciaországgal szemben az Eb-selejtező belgrádi találkozóján, így második összecsapását is elveszítette a kvalifikáció során. A fiúk ma este Anglia ellen állnak asztalhoz, decemberben 3:2-re kikaptak tőlük, így van miért visszavágni. A kedd este viszont minden bizonnyal arról marad emlékezetes a résztvevők számára, hogy Aleksandar Karakašević 32 év után elköszönt a nemzeti csapattól. „A továbbiakban aktív játékosként ugyan már nem veszek részt a válogatott munkájában, de ezután is azon munkálkodom majd, hogy tudásom legjavát nyújtva segítsem a hazai asztaliteniszt” – mondta a búcsú kapcsán Karakašević.

Eb-selejtező, 2. forduló: Szerbia–Franciaország 1:3 (Levajac–Lebrun 3:2 (11;7, 4:11, 6:11, 11:7, 11:6), Gacev–Gauzy 0:3 (4:11, 6:11, 6:11), Đilas–Akkuzu 0:3 (6:11, 5:11, 9:11), Lajevac–Gauzy 1:3 (6:11, 7:11, 11:9, 5:11)).

Nyitókép: Erdélyi Annamária kezdte meg az újvidékiek részéről a küzdelmet (Ótos András felvétele)