2024. április 25., csütörtök

Elégedetlenkednek a Vajdasági RTV dolgozói

Elégedetlenek a Vajdasági RTV dolgozói a munkaidő új szabályozásával

Nemtetszésüket fejezték ki a Vajdasági RTV dolgozói az új munkaidő szabályozásával kapcsolatban. Úgy vélik, hogy teljes káoszhoz vezet a médiaházban – írja a 021.rs.

Nehezményezik, hogy nyolc órát kötelesek eltölteni az épületben, a munkahelyükön. Az RTV Függetlenség szakszervezete által kiadott közleményben az áll, hogy a dolgozók január 18-ára gyűlést hívtak össze, és az ott elhangzott véleményeket elküldték Klemm József megbízott igazgatónak és Marko Ćalićnak, az igazgatói bizottság elnökének.

A gyűlés résztvevői arra a következtetésre jutottak, hogy az új szabályozásnak köszönhetően egy terméketlen, eredménytelen rendszer alakul ki, mely szerint fontosabb nyolc órát ülni a szerkesztőségben, a vágószobában, az irodában, az étteremben vagy bárhol, mint betartani a hivatás normáit és a közszolgálat diktálta törvényes kötelezettséget.
Az RTV dolgozói a szabályzat visszavonását követelik, de más követeléseket is megfogalmaztak, pl. a pártalapú foglalkoztatással és az ún. „fantommunkásokkal" kapcsolatban.

Nyitókép: 021.rs