2024. április 18., csütörtök

Utalványok a zentai kisnyugdíjasoknak

Segítség az energiahordozók költségeinek fedezésére

Az elkövetkező időszakban megvalósuló szociális támogatásokat ismertették péntek délelőtt Zentán a városházán. Homolya Ákos, az önkormányzat civil szervezetekkel és városrendezéssel megbízott tanácstagja és Vladimir Čurčić, a Zentai Szociális Védelmi Központ igazgatója arról számoltak be, hogy a támogatásokra azon kisnyugdíjasok jelentkezhetnek, akiknek a havi nyugdíjuk nem éri el a húszezer dináros összeget. Az erre jogosult polgárok hétfőtől, január 16-tól jelentkezhetnek a helyi közösségek irodáiban, valamint a Zentai Szociális Védelmi Központban.

– A tartományi kormány a 2022-es költségvetési tartalékokból hárommillió-hatszázezer dinárt hagyott jóvá Zenta községnek, meghatározva, hogy az összeget energiahordozók vásárlására lehet fordítani. Ebből az összegből 240 darab tizenötezer dinár értékű utalványt hozunk létre a rászoruló polgárok részére, akik törvényileg is szociális segítségre jogosultak, valamint olyan nyugdíjas személyek részére, akiknek a havi nyugdíjuk kevesebb, mint húszezer dinár. Ezen lakosok jelentkezhetnek a pénzügyi utalványokra az önkormányzatnál, illetve a szociális védelmi szervnél. Az utalványok beválthatóak lesznek villanyáram- és gázszámlák törlesztésére, valamint fa és szén tüzelőanyagok költségeinek fedezésére. Kizárólagosan ezen tételek megtérítésére használhatóak fel – mondta Homolya Ákos.

Vladimir Čurčić elmondta, hogy ezenfelül a szociális központban nyilvántartott rászorulók, szociális esetek, súlyos betegek és házi ápolás alá eső polgárok tartósélelmiszer-csomagot kapnak, összesen 710-en. 

Nyitókép: Az utalványok beválthatóak lesznek villanyáram- és gázszámlák törlesztésére, tüzelőanyagok költségeinek fedezésére (Fotó: Gergely Árpád)