2024. március 19., kedd

Közösségi ünnep, Vidám est Szilágyin

Meghitt és derűs két órában volt része annak, aki részt vett a szilágyi József Attila Művelődési Egyesület Mikulás-várással egybekötött Vidám est rendezvényén.

A több mint egy évtizedes múltra visszatekintő, hagyományos eseményen bemutatkoztak az egyesület szakcsoportjai. A gyerekek, fiatalok és felnőttek egyaránt közreműködtek a telt házas színes műsorban. A szilágyiak ismét példaértékű közösségi összefogásról, egymás iránti odafigyelésről tanúskodtak, együtt örültek a helybeli tehetségek bemutatkozásának és vastapssal jutalmazták őket.

A műsort Francia Anna és Rizsányi Réka vezette, az általános iskolások színdarabbal, modern tánccal, énekkel léptek fel. Az est színdarabos produkcióit Francia Gyólai Klára rendezte, a Kire ütött ez a gyerek? című Janikovszky-darab szereplői: Bagdal Bianka, Drobina Leon, Havár Rudolf, Dudás Nikol, Surján Csenge, Vince László, Dudás Kevin és Havár Maja voltak, súgók: Rizsányi Szórádi Andrea és Balla Valentina.

(Lennert Móger Tímea felvétele)

(Lennert Móger Tímea felvétele)

Az énekszámokat Antalovics Zsuzsanna tanította be a gyerekekkel. A Búzavirág asszonykórus Galgamenti népdalcsokrot, a Borvirág férfikórus pedig A szegedi vasútállomáson címmel egy összeállítást adott elő. A műsor zárószámát közösen énekelték.

Francia Henrietta ünnepi hangulatot teremtett azzal, hogy elszavalta Endrődy Sándor Karácsony című versét. Az egyesület színjátszó csoportjának tagjai több vidám jelenetet is előadtak, Rizsányi Réka, Francia Henrietta, Francia Fábián, Francia Balázs, Rizsányi Csaba, Kanyó Áron, Surján Csongor, Francia Anna, Vince László, Kiss Tibor, Francia Gyólai Klára és Dudás Kis Anita szereplésével. Trampuzs Krisztián nótákat énekelt, Bársony Adorján zenei kíséretében. Krisztián vette át Visinka Jenő szilágyi származású, zombori festő ajándékát, egy festményt.

A Mikulás ajándékcsomagot hozott a gyerekeknek, a Kuckó Gyermeksarok pedig megajándékozta a fellépő általános iskolásokat.

Nyitókép: (Lennert Móger Tímea felvétele)