2024. április 19., péntek

A zene az örömszerzésről szól

A Blue zenekar koncertje a VM4K szervezésében a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházban

Csütörtökön ismét megtelt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház, ugyanis a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ szervezésében a Blue zenekar lépett színpadra, amelyhez vendégként Mirko Tomić gitárművész csatlakozott. A formáció tagjai a Kosztolányi Dezső Színház színpadára a közismert bluesslágerek feldolgozásain kívül ezúttal saját, angol nyelvű dalszerzeményekkel is kedveskedtek a közönségnek.

A koncert mindenki számára különleges élményt nyújtott (Fotó: VM4K)

A koncert mindenki számára különleges élményt nyújtott (Fotó: VM4K)

A bluest és rokon műfajokat játszó együttes pályafutása során számos blues- és jazz-zenei fesztiválon lépett fel országszerte. A zenekar tagjaihoz hasonlóan, vendégük, Mirko Tomić is nagy népszerűségnek örvend a hazai könnyűzene kedvelőinek körében.

Zoran Dukić, a formáció vezetője elmondta, hogy mindig örömmel veszik, ha csatlakozik hozzájuk egy-egy zenész.

– Nagyon szeretünk vendégeket hívni, és annak is örülünk, ha minket hívnak vendégül más zenekarokba, hiszen olyankor egy különös energia szabadul fel, amitől még színesebb lesz a repertoár. A produkciónknak valójában a blues a gerince, de néha-néha ,,kikacsingatunk” egy kicsit a jazz, rock és pop felé is. A zene az örömszerzésről szól. Célunk az, hogy örüljünk a zenének és annak, amit hoz magával – hallottuk a zenekar vezetőjétől.
A formációban Mario Borenović dobon, Szűcs Dávid nagybőgőn és basszusgitáron, Zoran Dukić pedig gitáron és lap steel gitáron játszott.

Nyitókép: A koncert mindenki számára különleges élményt nyújtott (Fotó: VM4K)