2024. április 25., csütörtök

Harc az erőszak ellen

Bemutatkozott dr. Dragana Ćorić tartományi ombudsman

A vajdasági képviselőház november 22-én választott új tartományi polgári jogvédőt. Dr. Dragana Ćorić, a jogtudományok doktora, az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának docense lett az új ombudsman.

Dragana Ćorić a Roditelj Egyesület, valamint az újvidéki Városi Szülői Tanács társalapítója. Aktívan jelen van az újvidéki általános- és középiskolások biztonságáért felelős koordinációs szervezetben, valamint részt vett az Egyetemi Ombudsmani Iroda létrehozásában is. Tegnapi sajtótájékoztatóján a jövőbeli terveiről és céljairól beszélt.

– Szeretném folytatni az eddigi munkámat a gyermekjogok területén, az erőszakmentes, biztonságos környezet megteremtése érdekében. Ombudsmanként erre kifejezetten nagy hangsúlyt fogok fordítani. Ezenkívül a pszichoterápia területén is vannak terveim. A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzet miatt erre nagy szükség van. Tehát az általános egészségügy mellett fejlesztenünk kell a mentális segítségnyújtást is – hangsúlyozta az új ombudsman.

Kiemelte a más szervezetekkel és intézményekkel való együttműködés fontosságát, valamint a média szerepét a polgárokkal való kapcsolattartásban.

– Az emberi jogok védelme és előmozdítása érdekében együttműködő partnereknek kell lenni. Nagyon fontos kellő figyelmet fordítani az áldozatokról és az emberi jogokról szóló médiatartalom létrehozásában – mondta Ćorić.

Bejelentette továbbá az intézmény nyilvánosság előtti aktívabb jelenlétét annak érdekében, hogy a polgárok jobban megismerjék az ombudsman hatáskörét.

Nyitókép: Dragana Ćorić tartományi ombudsman sajtótájékoztatója (Albert Éva felvétele)