2024. március 28., csütörtök
NEMZETI TANÁCSI VÁLASZTÁSOK 2022

Bővítés a megnövekedett diáklétszám miatt

Az MNT támogatásával három új tanteremmel bővült a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Az idei évtől a szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium új szakkal bővült, ebből kifolyólag az intézményben három új tantermet alakítottak ki. A megvalósult beruházást a Magyar Nemzeti Tanács mintegy 2 millió 400 ezer dinárral támogatta.

Fremond Árpád, a Magyar Összefogás jelöltje ma, csütörtök délután a tantermek megtekintése után kiemelte, hogy az MNT számára nagyon fontos a kiemelt jelentőségű intézmények, illetve szakkollégiumok támogatása és fejlesztése.

– Úgy gondolom, hogy ezekben a tehetséggondozó gimnáziumokban olyan minőségi munka folyik, amely segíti a gyermekeink itthon maradását, ezért nagyon fontos, hogy támogassuk ezeket az intézményeket a jövőben is – emelte ki Fremond Árpád, a Magyar Összefogás listavezetője.

(Molnár Edvárd felvétele)

(Molnár Edvárd felvétele)

– A bővítésre a diákok nagy létszáma miatt volt szükség. Az épületünk tetőterében volt egy hatalmas dísztermünk, és mivel évente csak kétszer-háromszor használtuk, ezért úgy döntöttünk, hogy itt fogjuk kialakítani az új tantermeket. Pontosabban mondva, hogy átépítjük ezt a nagy helyiséget három kisebb teremmé. Ezáltal a könyvtárunk is megnagyobbodott, és olvasóteremmel is gazdagodott, amely akár működhet a jövőben egy kis tanteremként is – hallottuk Nagy Tibortól, az intézmény igazgatójától.

(Molnár Edvárd felvétele)

(Molnár Edvárd felvétele)

Nyitókép: (Molnár Edvárd felvétele)