2024. április 23., kedd

Népünnepély Törökkanizsán

Kenyérszentelés, művelődési műsor, utcabál és tűzijáték várta az érdeklődőket

Vasárnap Szent István-napi ünnepséget tartottak Törökkanizsán. A Tisza Gyöngye Művelődési Egyesület már ötödik alkalommal szervezte meg a népünnepélyt. Az esemény kirakodóvásárral és gyermekprogramokkal vette kezdetét, majd a hagyományokhoz híven a résztvevők felvonulásával folytatódott. Lovasok és zenekar kíséretében vonultak végig a város főutcáján egészen a Szent György- templomig, ahol szentmise keretein belül megszentelték az új búzából készült kenyeret.

– Az időjárás kicsit megtréfált bennünket, azonban ettől függetlenül a kultúrműsor a Sarkantyú tamburazenekar koncertjével folytatódott a községháza előtti téren. A művelődési műsorban a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai léptek fel, illetve vendégek. Ezt követően az Eridánusz együttes húzta a talpalávalót az utcabálon mulatóknak – tette hozzá Újhelyi Nándor, a Törökkanizsai Képviselő-testület elnöke.

A mulatságot és az ünnepi hangulatot az esti tűzijáték koronázta meg, amely szintén minden évben a Szent István-napi rendezvénysorozat záró momentuma.