2024. április 26., péntek

Elmaradt a Rolling Stones amszterdami koncertje

Mick Jagger koronavírusos

Pár órával a kezdés előtt fújták le a Rolling Stones hétfő esti amszterdami koncertjét Mick Jagger koronavírus-fertőzése miatt.
A 78 éves zenész és énekes azután észlelte magán a Covid–19 tüneteit, hogy megérkezett a Johan Cruijff Arena futballstadionba, és a koronavírustesztje pozitív lett. A szervező Mojo Concerts képviselője másfél órával a tervezett kezdés előtt jelentette be a színpadon, hogy a koncert elmarad, Jagger „nem tud énekelni, nem tud játszani”. A rajongók egy része már az arénában tartózkodott.
A zenekar közleményben fejezte ki mély sajnálatát, hangsúlyozva, hogy a közönség, a zenésztársak és a turnészemélyzet biztonsága elsőbbséget élvez. A koncertet egy más időpontban pótolják. Az amszterdami a negyedik állomása lett volna az együttes 60. évfordulóját ünneplő Stones Sixty európai turnénak. Egyelőre nem tudni, hogy Jagger megbetegedése miként befolyásolja a turné további menetét. A legközelebbi, berni koncert péntekre van kitűzve, a jövő héten pedig London szerepel a programban.