2024. április 17., szerda

Negyedmaraton másodszor

Vasárnap 9.30-kor dördül el a startpisztoly, a második negyedmaraton futószám a Miloš Bajić utcából indul.

 A résztvevők rendelkezésére két futam, azaz két útvonal áll, az egyik öt, a másik pedig tíz kilométer hosszú. A városi képviselő-testületben tegnap megtartott sajtótájékoztatón Jelena Marinković Radomirović, a testület és egyben a sportrendezvény szervezőbizottságának az elnöke elmondta, hogy a negyedmaraton kiváló alkalmat nyújt a futás szerelmeseinek arra, hogy próbára tegyék magukat, ugyanakkor az esemény a jubileumi 30. Újvidéki Maraton előhírnöke is egyben. Az utóbbit őszre rendezik majd meg.

– A hosszú hagyományra visszatekintő maratonnal és a félmaratonnal ellentétben a negyedmaratont második alkalommal rendezzük meg Újvidéken, de természetesen ez nem csökkenti a jelentőségét. Remélem, hogy ez a futam is hagyományossá fog válni. A sportesemény megrendezését a városi önkormányzat támogatja. A városi szolgálatok, közvállalatok és intézmények nagy segítséget nyújtottak a negyed maraton megvalósításához, mindegyikük a maga módján járult hozzá ahhoz, hogy a futamon részt vevők biztonságban érkezhessenek majd a célba. Ezért mindenkinek, aki segítséget nyújtott a futam szervezésében, köszönetet mondok, egy sportesemény lebonyolításában az is nagyon fontos, hogy minden résztvevő jól érezze magát – emlékeztetett Marinković Radomirović.

A hangulatfotó a legutóbbi, Újvidéki Maratonon készült, a szervezők azt szeretnék, ha a negyedmaraton is legalább olyan tömegessé válna, mint a többi, belvárosi, az évek során hagyományossá vált futószám (Fotó: Ótos András felvétele)

A hangulatfotó a legutóbbi, Újvidéki Maratonon készült, a szervezők azt szeretnék, ha a negyedmaraton is legalább olyan tömegessé válna, mint a többi, belvárosi, az évek során hagyományossá vált futószám (Fotó: Ótos András felvétele)

Felszólította a polgárokat arra, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a negyedmaratonon, az autósokat pedig türelemre intette, ugyanis egyes útszakaszokat vasárnap délig lezárják a forgalom előtt.

Binder Aranka, a tartományi sport- és ifjúsági titkárság titkárhelyettese hangsúlyozta, hogy az ehhez hasonló rendezvények megmozgatják mindazokat, akik aktív pihenésként foglalkoznak sporttal. Hozzátette, hogy számára megtiszteltetés, hogy ismét részese lehet ennek az egészséges életmódot és a sportot népszerűsítő esemény megszervezésének.

Dimitrije Dolga, a szervezőbizottság tagja elmagyarázta, hogy a kijelölt pálya öt kilométeres, ezért egy, illetve két kört futnak majd a résztvevők. Hozzátette, hogy a futóknak elegendő mennyiségű ivóvizet és energiaitalt fognak biztosítani.

A negyedmaraton pályája a Miloš Bajić utca és a Belgrádi sétány útkereszteződésénél kezdődik, majd a Razzia áldozatai sétány mentén, a Lázár cár sugárúton keresztül egészen a Stražilovo utca útkereszteződéséig húzódik, ahol a futók megfordulnak és ugyanezt az útvonalat követve haladnak visszafelé a Belgrádi sétány és a Bajcsy-Zsilinszky utca útkereszteződéséig, majd a Miloš Bajić utcában lévő célvonalig.