2024. április 25., csütörtök

Sütögetés a tóparton

Kitűnő volt a hangulat az első topolyai BBQ, grill- és rostélyos fesztiválon

Első alkalommal szerveztek barbecue-, grill- és rostélyos fesztivált a Topolyai-tó partján. A rendezvény egyedülállónak számít vidékünkön, a szervezőknek, a Topolyai Termelők Egyesületének viszont az a célja, hogy hagyományt teremtsen.

Vajdaság egész területéről 19 csapat jelentkezett a felhívásra. A legtöbben a rostélyozásra és grillezésre készültek fel, de öt csapat a BBQ kategóriában alkotott. A gasztrofesztivál különlegessége az is, hogy a fiatalok, 16 éven aluliak kategóriájában is meghirdették a versenyt.

A neves szakemberekből álló zsűri építő jellegű kritikával viszonyult az elkészült ételekhez, hiszen igen összetett, több órát igénybe vevő gondos odafigyelés végeredménye lehet a finoman elkészített omlós, ízes hús.

A vasárnapi időjárás kedvezett a rendezvénynek, a sütögetők számára egész nap hangulatos countryzene adta a kellemes hátteret, és a tóban is megmártózhatott, akinek kedve szottyant egy nyár eleji lubickoláshoz.

A gasztrofesztivál támogatója Topolya önkormányzata és helyi közössége, valamint a Big Chick Kft.. A díjakat a délutáni órákban Szatmári Adrián polgármestertől vehették át a legügyesebb szakácsok.