2024. április 25., csütörtök
ZOMBORI FÉLMARATON

Kádár Lara ezüstérme

A palicsi Paligo Palus Ultramaratonklub tagjai két érmet nyertek a hagyományos zombori nemzetközi félmaratonon. Ivan Miškeljin abszolút kategóriában a dobogó harmadik fokára állhatott, míg a mindössze 11 éves Kádár Lara hozta a formáját és a tavalyi 1:53-as idejét, mellyel akkor az 1. helyen végzett a 19 évnél fiatalabbak között, az idén azonban 1 óra 48 perces időeredménnyel a 30 évnél fiatalabbak között a második helyet szerezte meg.

– Lara gyönyörűen futott. Nagyon szoros volt az első három helyezett közötti verseny, ugyanis Lara előtt a győztes kicsivel több mint egy perccel előbb ért be, mögötte pedig néhány másodperc lemaradással futott célba a harmadik helyen végzett versenyző. Ők hárman egymást űzték, motiválták a 21 km távon. Díjkiosztó alkalmával a szervezők nagyot néztek, amikor a második helyezettként Lara állt fel a dobogóra, elsőre el sem hitték, hogy ő az, hiszen feleakkora, mint a 29 éves győztes. Danica Kovačević hozta azt, amit tud ezen a távon, ahogy Bukovec Gergő és Horváth Dániel is, akik két óra körüli idővel zárták a versenyt. Gergőt meg kell dicsérnem, mivel az első, 7 km-es körben Lara mögött haladt fél perccel, majd a másik két körben lelassult és belegyalogolt. Tudna jobbat is, nagyon gyorsan fejlődik. Egyesületünkből még Zorica Vukov is részt vett a versenyen, és a 7 km-t sikeresen teljesítette – mondta Jánosi Elvira, a Paligo Palus Ultramaratonklub elnöke és edzője.

A következő versenyre június 4-én és 5-én kerül sor, amikor a 6, a 12, a 24, valamint az 50 és a 100 km-es nyílt országos bajnokságot tartják Palicson.

– A nyílt országos bajnokságot a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Szabadka Önkormányzata és a Tartományi Ifjúsági és Sporttitkárság támogatja, amit nagyon köszönünk, mert nélkülük nem tudnánk versenyt rendezni. Már be lehet nevezni, de szokás szerint a legtöbben a verseny rajtja előtt, szombaton délelőtt jelentkeznek. Hatvan-hetven ultrafutót várok. Bízom benne, hogy az időjárás is kedvez nekünk – mondta Jánosi.

A palicsi ultramaraton-futók javában készülnek a hazai rendezésű, a számukra legfontosabb megmérettetésre, hiszen a tópart melletti pályán, saját közönségük előtt bizonyíthatnak.