2024. április 19., péntek
KÚLA

Jól teljesítettek a diákok

A bezdáni Testvériség-egység Általános Iskola adott otthont április 1-jén a körzeti versenyen magyar nyelvből és nyelvhelyességből. Az eredmények alapján Mészáros Leóna, a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola ötödikes diákja és Mila Lea hatodikos diák a második helyet érték el.

A zombori Magyar Polgári Kaszinó az idén április 6-án tartotta meg hagyományos tavaszi szavalóversenyét, amelyen az 5–6. osztályosok kategóriájában Vojcsena Patrícia, a kúlai Petőfi Brigád Általános Iskola tanulója első helyezést ért el, a 7–8. osztályosok csoportjában pedig Hugyik Sára a második lett. A diákokat Baracskai Kovács Erika, az iskola könyvtárosa és Hugyik Kanyó Valéria, az iskola magyartanárnője készítették fel.

A szécsányi művelődési otthonban a hétvégén tartották meg az 52. hagyományos tartományi szavalóversenyt, amely a járványhelyzet miatt két év után valósulhatott meg újra a régi formájában. Az idén a Vajdaság legjobb versmondóit tömörítő rendezvényen három kategóriában rekordszámú, 201 szavaló lépett fel. A kúlai iskolát Hugyik Sára képviselte, aki Petőfi Sándor versét szavalta, a Népkör MMK-t pedig felnőtt korosztályban Fenyvesi Petronella, akit Pásztor József készített fel.