2024. március 29., péntek

Nincs, ami nincs Kispiacon

Az év első vásárát tartották vasárnap Kispiacon, ahol mindig nagy az érdeklődés. Most se volt másképp, bár érezhető volt, hogy még hideg van, a szeles idő se épp a sétának kedvezett, ennek ellenére, szinte mindent meg lehetett találni. Gyümölcs, virág, virágcsemete, facsemete, szerszámok, ruhák, amit csak el tudunk képzelni. Természetesen a kirakodóvásár mellett jószágvásár is volt, az viszont elég gyér. Néhány ló, birka és bár borjú várt csak gazdára. Az árusok szerint érezhető még, hogy a napsütés és a jó idő hiányzik, így a forgalmuk a látogatók kisebb száma miatt is kisebb volt. Jónéhány árus el se jött, ennek ellenére is azért majdnem mindent meg lehetett venni és természetesen az elmaradhatatlan sörsátrak is megteltek, az ételárusok előtt is hosszú sorok kígyóztak. A kampányra is alkalmat adott a vásár, ugyanis a több politikai elöljáró is kilátogatott a kispiaci kirakodó- és jószágvásárra. A magyarkanizsai köztársasági parlamenti jelölt, Újvári Zsombor a helyszínen nyilatkozva elmondta, hogy a nem csak a községbeliek számára, de elsősorban számukra a legfontosabb a község leghíresebb vására.

A politikusok is kilátogattak a vásárba (Fotó: Gergely Árpád)

A politikusok is kilátogattak a vásárba (Fotó: Gergely Árpád)


– A helyi termelők sokasága képviselteti magát ezen a vásáron, ami nagyon örvendetes. A Vajdasági Magyar Szövetség politikai programjában is benne van a kistermelők erősítése. Szeretnénk elérni azt, hogy a termelők részarányosan befizessék a nyugdíjjárulékot a jövedelem és a megvalósított forgalom után. Fontosnak tartjuk, hogy érdekképviseleteket alakítsanak a termelők, továbbá, hogy falugazdász hálózat alakuljon ki, és azt a következetes politikát szeretnénk folytatni a jövőben is, amit eddig – mondta a jelölt.
A jó idő beálltával, minden bizonnyal az elkövetkezőkben még nagyobb vásárra lehet majd számítani Kispiacon, de összegezve, a februári se volt rossz, vasárnap délelőtti beszerző sétának se.