2024. április 27., szombat

Kezdő vállalkozók számára szerveznek képzést magyar nyelven

Kezdő vállalkozók számára szervez képzést magyar nyelven a Pannonreg Regionális Fejlesztési Ügynökség a vállalkozásfejlesztések támogatásával kapcsolatos tevékenységei keretében.

A képzést a jelentkezők többségének lakhelyétől függően Topolyán vagy Zentán szervezik meg 2022. február 24-én és 25-én (csütörtök és péntek) 9:00 órai kezdettel.

Balassa Endre, az ügynökség koordinátora elmondta, hogy a tanfolyam célja, hogy a potenciális vállalkozóknak olyan alapfokú ismereteket nyújtsanak, amelyek szükségesek egy saját üzlet megindításához, ami nagyon hasznos lehet mindazoknak a vállalkozónak is, akik karrierjük elején vannak (startup).

A tanfolyamon részt vevők gyakorlatias tudást szerezhetnek a következő témakörökben:

• A vállalkozói potenciál meghatározása,

• Az üzleti ötletek körültekintő kiválasztása, meghatározása és kiértékelése,

• Az ötletek üzleti tervvé alakítása,

• Eladási készségek megszerzése, illetve fejlesztése,

• A saját vállalkozás formális megalapításához szükséges lépések.

Program:

1. nap – csütörtök, február 24.

09:00 Bevezetés a vállalkozás világába, A jó vállalkozó motivációja és tulajdonságai

11:00 Az üzleti ötlet elemzése és értékelése

12:30 Az üzleti terv részei, az ötletek üzleti tervvé alakítása

14:00 Hozzászólások, a nap zárása

2. nap – péntek, február 25.

09:00 Bevezetés a 2. napba, piackutatás és marketing, mix

11:00 Pénzügyek tervezése, pénzügyi mutatók

12:30 A vállalkozás megalapításához szükséges lépések, gazdasági szervezetek formái, jellemzői

13:30 A Szerb Gazdasági Minisztérium és a Szerbiai Fejlesztési Alap most aktuális pályázatainak ismertetése és a feltételek közös értelmezése

14:00 Hozzászólások, a képzés zárása

14:30 Igény esetén egyéni konzultációk az üzleti terv kidolgozásához a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) pályázatához.

A képzés teljes egészében magyarul folyik, és a jelentkezők számára a tanfolyamon való részvétel díjmentes, mivel a Szerbiai Fejlesztési Ügynökség (Razvojna agencija Srbije- RAS) programjának a része.  Esetleges további információk a következő elérhetőségeken kaphatók: Balassa Endre (Topolya) +381 63 376 916, e-mail: bendre@stcable.rs és Nagy Fodor Lilla (Zenta) +381-63-537-241 e-mail: nagyfodorlilla@gmail.com 

A képzés minden résztvevője igazolást kap a tanfolyamon való részvételéről, amely egyike a szükséges dokumentumoknak az önfoglalkoztatási pályázaton való részvétel esetén, amelyet a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat vagy a Tartományi Gazdasági Titkárság ír ki, de előnyt jelent a Szerbiai Fejlesztési Alap és Gazdasági Minisztérium által kiírt, kölcsönökre vagy vissza nem térítendő eszközökre való pályázáskor is.