2024. április 19., péntek

Pozitív Károly brit trónörökös feleségének koronavírus-tesztje is

Pozitív lett Károly brit trónörökös feleségének koronavírus-tesztje is – jelentette be hétfőn a hercegi házaspár londoni hivatala.

A Clarence House beszámolója szerint Kamilla cornwalli hercegnő elkülönítésbe vonult, miután tájékoztatták, hogy legutóbbi koronavírus-szűrési lelete pozitív.
Az udvar múlt csütörtökön közölte, hogy Kamilla férje, a 73 esztendős trónörökös – II. Erzsébet királynő elsőszülött fia – is megfertőződött a koronavírussal és szintén karanténba vonult.

Károly herceg szervezetében másodszor mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Először a nagy-britanniai koronavírus-járvány első hullámának kezdetén, 2020. március 25-én jelentette be a Clarence House, hogy a walesi herceg megfertőződött. A trónörökös enyhe tünetekkel túljutott a fertőzésen.

Kamilla – Károly trónörökös második felesége – akkor nem lett koronavírusos, a 74 esztendős cornwalli hercegnő szervezetében most első ízben mutatták ki a koronavírus jelenlétét.

A Clarence House ezúttal nem tett közzé tájékoztatást arról, hogy a hercegnek és feleségének vannak-e tüneteik.

Károly herceg néhány nappal azelőtt tett látogatást édesanyjánál, a 96. évében járó királynőnél, hogy koronavírus-tesztje pozitív lett. Az udvar nem ismertette, hogy az uralkodót alávetették-e koronavírus-szűrésnek.