2024. április 20., szombat

Az utakon a hangsúly

Az oromi helyi közösség terveiről

Az év eleje minden tekintetben fontos, ugyanis ekkor születnek meg az előttünk álló időszakra vonatkozó célkitűzések. Nincs ez másként az oromi helyi közösségben sem, ahol év közben igen sok történés, esemény zajlik. A tervekről, a legújabb ötletekről Lékó Róbertet, a falu polgármesterét kérdeztük.

– Oromhoz még két kisebb település tartozik, Völgyes és Újfalu. Az alapján az elv alapján igyekszünk tervezni, hogy mind a három településen magunkhoz mérten történjenek fejlesztések. Újfaluban egy kisebb útszakaszt szeretnénk aszfaltozni, Oromon belül szintén az utak javítására fektetünk majd hangsúlyt, azon részeken, ahol hiányzik a koptatóréteg az aszfaltos utakról. Völgyesen pedig egy földes út kikövezése a cél, ugyanis ez nagy segítség volna a tanyán élő polgáraink számára. Tavaly nem volt alkalmunk a járdaépítés és járdajavítás program megvalósítására, bízunk benne, hogy idén lesz. A helyi közösség épülete is javításra szorul, ez valószínűleg több fázisban történik majd, az elsődleges a tetőszerkezet. Az utcai világítás bővítése is a legfontosabb célkitűzések között szerepel, illetve a helyi járulékból a ravatalozó elé teraszt szeretnénk építeni. A közmunkaprogramban három-négy embernek tudtunk minden évben munkát adni, reméljük, ez idén sem lesz másképp. Pénzt szeretnénk fordítani a falu szépítésére és fejlesztésére – magyarázta a helyi közösség elnöke.

Orom azon települések közé tartozik, ahol bár a létszám nem túl nagy, a tenni akarás annál inkább. Óriási lendülettel vágnak bele az új évbe, hogy a kitűzött célok mind megvalósulhassanak. Nagyszabású rendezvényeiket idén is szeretnék megtartani, hisz évről évre nagyobb az érdeklődés irántuk. Az oromiak világtalálkozója és a Malomfesztivál szinte már a falu védjegyévé váltak az évek során.