2024. március 29., péntek
ZENTAI KÖZKÓRHÁZ

Stabil a covid helyzet

A Zentai Közkórházban jelenleg hat beteget ápolnap a Covid izolációs részben. Dr. Csáki Beáta, az intézmény igazgatója elmondta, hogy december közepe óta folyamatosan csökkent a hozzájuk érkező Covidos betegek száma:

– November végén és december legelején közel kilencven betegünk volt, azóta viszont stabilizálódni látszik a helyzet, hiszen jelenleg hat bennfekvőnk van az izoláció részben, és közülük hárman szorulnak gépi lélegeztetésre. A kórházunk Covidos rendelőjébe napi 5–11 beteg érkezik vizsgálatra, de szerencsére keveset kell közülük felvenni kórházi gyógykezelésre, ugyanis enyhébbek a tüneteik. A piros zónán belüli tüdőröntgenek száma is lecsökkent, ezt ugye az egészségházban végezzük, de a kórházhoz tartozik. Összességében jelenleg stabilnak mondható Zenta községben a Covid helyzet, mi egyelőre nem érezzük ezt az újabb hullámot – mondta az intézmény igazgatója.

Kérdésünkre Dr. Csáki Beáta arról is beszámolt, hogy a kórházban folyamatosak a szakrendelések, a műtéteket is végzik és a szülészet is megfelelően működik. Amennyiben Covid-pozitív a kismama, akkor a szülésre külön izolációs részben kerül sor.